В много тежко състояние и с опасност за живота остава

...
В много тежко състояние и с опасност за живота остава
Коментари Харесай

С опасност за живота остава бебето, пребито от осиновителката си

В доста тежко положение и с заплаха за живота остава детето, пребито от своята осиновителка в Пловдив, заяви довечера.
Още по темата
41-годишната жена към този момент е с повдигнато обвиняване, прокуратурата ще изиска непрекъснатия ѝ арест. Проявила е изключителна свирепост по отношение на момиченцето, което е единствено на година и девет месеца.

Лекарите не престават да се борят за живота на дребната Севда. Тя е с тежки контузии по тялото, раздран бял дроб, голям брой следи от ухапвания и тежък хематом в главата. Момиченцето е признато в безсъзнание в събота, а осиновителката обяснила, че се е самонаранило след рухване от леглото. Лекарите обаче се усъмнили поради извънредно тежките контузии и алармирали полицията. Образувано е досъдебно произвеждане, а осиновителката е задържана.

Малката Севда и 41-годишната ѝ осиновителка Анка Михайлова са живеели дружно близо година, в добре уредено жилище в пловдивския квартал Столипиново. Съседите споделят, че Анка, която няма други деца, е била доста грижовна.

Преди да осинови детето, Анка работила в магазина за облекла на снаха си. Тя е и единствената ѝ жива близка родственик и поради случая незабавно се е прибрала от Германия.

" Имаше пари, тъй като ѝ дадоха това дете. Имот имаше, злато имаше, имаше пари, имаше всичко ", сподели Ружа Михайлова.

И съгласно Ружа, Анка не е имала сътрудник и в деня на случая е била сама в жилището.

" Тя е отишла да сипе в шишенцето мляко и детето е паднало. Тя гледа, че е паднало детето и взела на ръцете детето и взела да крещи ", сподели още сестрата.

От прокуратурата обаче обявиха, че не престават да проверяват дали в жилището не е имало и трети човек.

" Обясненията на майката, държа да подчертая, са извънпроцесуални. Детето е паднало, след това тя, с цел да свести, го била хапала. Както разбирате, тая цялост от пояснения докара до това, че назначихме съдебнопсихиатрична и съдебнопсихологична сложна експертиза на майката, с цел да преценим нейното психологично положение ", изясни Атанас Илиев, представител на Районна прокуратура - Пловдив.

Нищо в многочислените инспекции на обществените чиновници досега не е посочило, че дамата е душевен лабилна. Напротив - Анка Михайлова е получавала най-високите оценки в експертните отчети .

" Тя сама е отглеждала детето си, мечтано дете. Осъзнато осиновяване, защото преди осиновяване, преди да бъде оценен всеки един кандидат-осиновител, се минават профилирани образования, по време на тези образования тя е посочила извънредно високи резултати ", сподели Надя Танева, шеф на " Социално подкрепяне " - Пловдив.

Личната лекарка на детето сега е отвън страната, само че също е дала показания, че момиченцето е отглеждано добре.

Утре се чака съдът да се произнесе по настояването на прокуратурата за взимане на непрекъсната мярка " задържане под стража " на осиновителката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР