„В Министерството на икономиката през последния месец разделихме дейностите на

...
„В Министерството на икономиката през последния месец разделихме дейностите на
Коментари Харесай

Петков: Разпоредих всички завършени язовири да влязат в експлоатация

„ В Министерството на стопанската система през последния месец разделихме дейностите на два типа - действия по бистрота и действия по стопански напредък. Както в дейностите по бистрота целяхме да покажем освен в случай че нещо се е правило не както би трябвало, само че и да подобрим работата отсега нататък “, съобщи служебният стопански министър Кирил Петков по време на доклада на активността на служебния кабинет.

Като резултат от дейностите по бистрота Петков уточни „ осветляването “ на ББР, която е дала на осем компании 946 милиона лева Впоследствие е заменен уставът на трезора и е подложен предел на заемите от 5 милиона лева

„ Създадохме комисии по бистрота и надзор в Държавната консолидационна компания и Агенцията по експортната обезпечаване. ДКК беше изхарчила 630 милиона и имаме резултат от 10 язовирчета и първите три инспекции демонстрираха, че не са влезели в употреба. От през вчерашния ден съм дал предписание всички приключени язовири да влязат в употреба. Вече всеки контракт с външен реализатор ще бъде обсъждан от тези комисии по бистрота, с цел да не се дава повече два пъти от пазарната стойност за бетон “, сподели Петков.

„ По отношение на икономическия напредък дружно с министър Асен Василев стартирахме Програмата за възобновяване, където над 2,5 милиарда лв. ще бъдат налични за дребни и междинни дружество в партньорство с комерсиалните банки в миг, когато няма обновен бюджет и ограниченията бяха прекъснати “, сподели Петков.

Съвместно с вицепремиера Атанас Пеканов се работи по проекта за възобновяване и са обезпечени 500 милиона повече за бизнеса.

„ Вкарваме Европейската капиталова банка като сътрудник, тъй че да има бистрота при харченето на парите “, сподели икономическият министър.

Като различен приоритет в стопанската система Петков означи самодейността „ Три морета “, на която България ще бъде хазаин.

Работи се, с цел да се обезпечи наличието на представители на „ Google “ и „ Амазон “, които да дойдат за пръв път у нас. Българският бизнес ще има късмет да се срещне с компании от чужбина. Целта е това събитие да не бъде просто фотоси и първи запознанства, а да докара действителни покупко-продажби.

За задачата комерсиалните аташета са инструктирани да поканят колкото се може повече представители на компании от страните в самодейността „ Три морета “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР