В Министерство на правосъдието подготвяме предложенията за предсрочно прекратяване мандата

...
В Министерство на правосъдието подготвяме предложенията за предсрочно прекратяване мандата
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Поканата за разговор в КПКОНПИ е абсурдна

В Министерство на правораздаването приготвяме предложенията за предварително преустановяване мандата на основния прокурор по редица въпроси, тъй че напълно скоро в първия вероятен миг ще го внесем във Висш съдебен съвет за разглеждане. Това сподели за бТВ министърът на правораздаването Надежда Йорданова.

Тя добави още, че през днешния ден Конституционен съд още веднъж отвори пътя пред Висш съдебен съвет за тест, виновен тест дали ще може да посрещне публичните упования най-накрая да упражни пълномощията си по метод, по който да прегледа всъщност дали, по какъв начин и до каква степен основният прокурор извършва своите пълномощия според закона.

„ Всяко едно от основанията, по които работим, са със значителен юридически темперамент, както от правна, по този начин и от фактическа позиция, изясни Йорданова. „ По наша преценка те са задоволително съществени за съществуване на тежки нарушавания, систематични нарушавания или дейности, които повреждат престижа на правосъдната власт. чакам спор всъщност и какво ще изразят членовете на Висш съдебен съвет. Дали офанзивата е политическа към основния прокурор, това за мен е едно необичайно изказване “, безапелационна е Йорданова.

„ Министерство на правораздаването работи с българската прокуратура в границите на закона. Трябва Висш съдебен съвет да извърши законовите си пълномощия и да разиска всъщност съответните обстоятелства и условия. Висш съдебен съвет има нова опция да премине теста на обществото, който стои в нашия обществен дневен ред повече от 2 година и тук приказваме за действителни неща, съобщи министърът на правораздаването. За съответните проблеми и случаи ще приказваме тогава, когато внесем съответния документ в Пленума на Висш съдебен съвет. “

В началото на предишното седмица Министерство на правораздаването получи документално искане да даде сигналите, които са получени за Гешев пред КПКОНПИ, администрацията работи, ние имаме и други отговорности, изясни Йорданова.

„ Разбира се, че ще им предоставим документите. Ние си взаимодействаме в границите на закона. Става въпрос за писмени документи, които би трябвало да бъдат предоставени в планувания от закона ред. Министърът на правораздаването е леко необичайно да преразказва тези сигнали. Физическото лице Йорданова в служебната й характерност не е посочена функционалност на пощальон. Поканата за диалог в КПКОНПИ е неуместна и това би трябвало да е наясно за всички “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР