В Министерския съвет се провежда церемония по смяната на властта

...
В Министерския съвет се провежда церемония по смяната на властта
Коментари Харесай

Денков обвини Донев в саботаж на новия кабинет заради освобождаването на всички зам.-министри

В Министерския съвет се организира гала по промяната на властта - служебният кабинет предава ръководството на постоянно определеното държавно управление. Николай Денков упрекна Гълъб Донев в бойкот на новия кабинет поради освобождението на всички зам.-министри.

" С горделивост и огромно задоволство предаваме ръководството на страната на постоянното държавно управление ", съобщи Гълъб Донев.

По думите му държавното управление дава вяра, че ще бъдат решавани главните проблеми пред българските жители и бизнес. " Тази вяра може да прерасне в доверие и сигурност, в случай че продължите да работите за решение на всички наболели проблеми и стратегически цели. За тези 10 месеца служебното държавно управление свърши голяма по размер работа. Предаваме страната с добре функциониращи системи ", съобщи Донев.

Той изрази убеденост, че ще има последователност във властта по отношение на целите. Отчете като триумф на служебния кабинет диверсификацията от съветското нуклеарно гориво и природен газ, както и споразуменията с Азербайджан, Унгария, Словакия и Румъния за обединяване на газопреносните мрежи, енергийните съглашения с Турция и Гърция.

" Направихме транспарантна средата в Министерски съвет, организирахме отворени порти в Министерски съвет за първи път, жителите се допряха до всяко едно кътче в постройката на Министерски съвет,
където се взимат значимите и виновни решения за страната ", разяснява още Донев.

„ Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново постоянно държавно управление, което да поеме своите отговорности. Изненадан съм за какво през последните дни се оказа, че това може да бъде проблем както за някои от партиите, по този начин и за някои институции, каквато беше Президентството ”, уточни новият министър председател Николай Денков.

Денков моли с избора на новия кабинет да бъдат забравени страстите и негативизма и да бъде направено всичко допустимо властта да бъде предадена с концепцията работата да стартира оптимално бързо.

„ Не разбрах какъв е смисълът да бъдат освободени всички заместник-министри през днешния ден, което явно основава проблем и не оказва помощ да имаме последователност както по целите, по този начин и по ежедневните действия ”, подлага на критика новият министър председател.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/918857832523839
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg