В Mercedes-AMG се случват големи промени. Съобразявайки все по-строгите стандарти

...
В Mercedes-AMG се случват големи промени. Съобразявайки все по-строгите стандарти
Коментари Харесай

Следващият Mercedes-AMG E63 може да се откаже от своя V-8 за първи път от 90-те

В Mercedes-AMG се случват огромни промени. Съобразявайки все по-строгите стандарти за спестовност на гориво и излъчвания с желанието за повече мощ, AMG се насочва към електрификация и понижаване на размерите. Засега новият AMG C63 е изоставил обичания си V-8 за сметка на 2,0-литров турбо четирицилиндров мотор с електрически мотор на задния мост. Следващият модел E63 може да употребява сходен метод.

Според Autocar идващият E63 ще се откаже от V-8 и ще го размени с 3,0-литров редови шестцилиндров мотор с турбокомпресор, комбиниран с хибридната система E-Performance на AMG. Съобщава се, че шестцилиндровият мотор е мощно модифицирана версия на Mercedes M256, употребен в разнообразни модели, в това число в 53-ата серия на AMG.

Той развива 429 к. с. и 384 Нм въртящ миг, частично с помощта на турбокомпресор, задвижван от отработените газове, и на това, което Mercedes назовава " електрически помощен компресор ", който всъщност съставлява компресор, задвижван от електромотор, а не от ремък. Бихме могли да си представим, че модифицираният от AMG M256 може да получи електрически турбокомпресор като четирицилиндровия M139 в C63.

 Хибридната система на AMG се състои от батерия с потенциал 6,1 кВтч, инсталирана над задния мост, и електромотор с мощ 201 к. с. и 236 Нм. Двигателят е обвързван с двустепенна скоростна кутия с вграден диференциал с лимитирано превъртане и подава мощ към четирите колела, макар че в множеството случаи задвижва единствено задната ос. Autocar оповестява, че AMG цели над 700 к. с. и 884 Нм въртящ миг, тъй че евентуално желае да получи над 500 к. с. единствено от редовия шестцилиндров мотор. Това би трябвало да е много елементарно за AMG, като се има поради, че четирицилиндровият мотор в C63 развива 476 к. с.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР