В мемоарите си, които Йорданка Христова предстои да публикува по случай

...
В мемоарите си, които Йорданка Христова предстои да публикува по случай
Коментари Харесай

Йорданка Христова с тежка съдба – живее с Християн Платов, без да знае, че е семеен и има дете

В записките си, които Йорданка Христова следва да публикува по случай 80-годишния си празник тази есен, тя му е посветила топли думи и е разказала трагичната им любовна история.

„ В Чехия срещнах Християн Платов, популярен музикант и китарист. Влюбихме се. Той е най-голямата ми обич, тъй като бяхме свързани професионално. Обичах доста и Георги, брачна половинка ми, само че по друг метод. С Християн останахме дружно 10 години. С него и с оркестър заминахме да работим в Египет, в таверната на един грък, тъкмо до Сфинкса. Падах на колене, когато изпълнявах „ Аниксе петра “ на великата Маринела.

Публиката настояваше за тази ария, а щом я запеех, чиниите мигновено политаха. Собственикът обаче банкрутира, а оркестърът се пръсна. С Християн взехме решение да останем. Само двамата, с китарата. Пеех на 5-6 езика – съветски, гръцки, български, испански, италиански и френски. Пожънахме вманиачен триумф “, споделя за първите им години като двойка Данчето.

Връщайки се от едно от задграничните им турнета, тя била шокирана от новината, че той в действителност бил женен – имал законна брачна половинка, дори и наследник.

Това я сринало радикално и тя решила в името на достолепието си да напусне
5 години по-възрастния от нея музикант. Раздялата им обаче траяла едвам 6 месеца, тъй като тя не издържала на повика на сърцето си и поискала да се съберат. Не му сложила ултиматум да се разведе с жена си и траяли да живеят дружно макар брака му. Християн обаче постоянно посягал към чашката, а бохемският му манталитет бързо отдалечил Йорданка от него. В един миг тя се почувствала изморена от живота с него и го напуснала. Точно тогава я срещнали с бъдещия ѝ мъж – арх. Георги Стоичков, наследник на един от най-важните хора в страната, кандидат-члена на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия Григор Стоичков.

Той я харесал по фотография и желал да се запознае с нея. От първата им среща тя го припознала като уталожен мъж, с който можела да сътвори семейство. След две години взаимно общуване двамата се оженили на ексцентрична гала, на която певицата не носила бяла, а черна рокля с надълбоко деколте. Георги бил извънредно ревностен, само че не упорствал пред нея да спре да пее, най-малко до момента в който забременее. Христова е признавала, че два пъти е правила аборт, тъй като не била подготвена за майка. После обаче се появяват синът им Григор-младши и сестра му Ивана, с която певицата забременяла единствено 8 месеца след първото раждане.

С годините Георги също почнал да пие и това станала повода с певицата да се разделят. Георги Стоичков е единствено на 50 години, когато си отива от този свят през 2005 година Въпреки че с него съумява да сътвори същинско семейство, и до ден сегашен звездата на българската сцена твърди, че не е обичала толкоз мощно различен мъж, както първата си обич Християн. След кончината на брачна половинка си тя е признавала, че е имала и други случки, само че не толкоз мощни, че да заслужават гласност.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg