В Международния ден на проверка на фактите, Европейският парламент допринася

...
В Международния ден на проверка на фактите, Европейският парламент допринася
Коментари Харесай

Фалшивите новини - тъмната страна на пандемията

В Международния ден на инспекция на обстоятелствата, Европейският парламент способства за повишение на осведомеността за заплахите от дезинформация освен за здравето на жителите, само че и за демокрацията. Докато доста хора се борят денонощно да избавят животи от ковид, здравните организации и лицата проверяващи обстоятелства разкриха друга тъмна страна на пандемията: организации и лица, които употребяват рецесията за политически или търговски операции, вместо да поддържат тези, които избавят животи.

Институциите на Европейски Съюз неведнъж предизвестяват за рисковете, свързани с опитите за дезинформация и измами. В поддръжка на фактическата и достоверна информация е основана взаимна уеб страница на Европейски Съюз по отношение на реакцията на Европа по отношение на вируса. Тя също по този начин дава информация за разграничение на обстоятелствата от митовете, свързани с пандемията от COVID-19. Според отчет на EUvsDisinfo, някои погрешни изказвания са зародили от артисти, близки до американската „ различна “ десница, от Китай и Русия. В тези случаи ц елта е политическа - да се подкопае Европейския съюз или да се основат политически промени.

Заместник-председателят на Парламента Отмар Карас (ЕНП, Австрия) настоя, че „ Неверните изказвания са лесни за инспекция. Лесно се намира доказателство за солидарността на Европейския съюз. Европейски Съюз има доста лимитирани пълномощия по въпросите на опазването на здравето, само че страните от Европейски Съюз и Европейски Съюз като цяло търсят способи да оказват помощ на жертвите на рецесията. В този миг немските медицински сестри и лекари се грижат за инфектирани с COVID-19 пациенти, които са пристигнали от Италия и Франция. Чехия изпрати по 10 000 защитни екипировки в Италия и в Испания. Австрия и Франция изпратиха милиони маски за Италия. "

Миналата седмица членовете на Европейския парламент одобриха с съвсем цялостно единогласие незабавни ограничения за освобождение на средства в помощ на страните от Европейски Съюз да финансират опазването на здравето, здравното обслужване или да предотвратят по-нататъшното разпространяване на заболяването. В другите институции на Европейски Съюз хората също неуморно работят, с цел да намерят ефикасни и бързи способи за поддръжка на жертвите на рецесията, без значение дали са заболели хора, здравни служащи или хора, които за изгубили работата или приходите си поради рецесията.

Заместник-председателят Катарина Барли (С&Д, Германия) акцентира, че „ в такива времена животът зависи от това дали всички ние слушаме здравните управляващи, до момента в който разпространението на неистини или омаловажаването на истината става все по-опасно. Важно е институциите да продължат тясното съдействие с онлайн платформите, като ги предизвикват да разпространяват достоверни източници, да намалят рейтинга на наличие, което се отбелязва като погрешно или подвеждащо, и да смъкват нелегално наличие или наличие, което може да докара до физическо принуждение ".

Европарламентът стартира акция в поддръжка на националните здравни служащи и демонстрира на жителите, че този континент е цялостен с европейци, които се борят един до друг против COVID-19.

Тя прикани всички да извърнат особено внимание на опитите за онлайн дезинформация: „ Днес, в Международния ден на инспекция на обстоятелствата, бихме желали да напомним на хората за значимостта от регулиране на информацията и споделяме препоръки за регулиране на обстоятелствата на всички езици. В момента, когато почитаме общественото разграничаване и миенето на ръцете, имаме задължението да спрем разпространяването на погрешни препоръки и манипулативни истории”.

Заместник-председателят Отмар Карас добави: „ В рецесия като тази проверяването на обстоятелствата не се състои в това един човек да намира наслаждение да поправя хората, които вършат неточности. По-скоро това е наш цивилен дълг - да пазиме европейските жители и демократичното общество, което създадохме. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР