В Международния ден на жената – 8 март, във втория

...
В Международния ден на жената – 8 март, във втория
Коментари Харесай

4 опозиционерки срещу Сачева: Не се справихте с кризата

В Международния ден на дамата – 8 март, във втория избирателен спор на предаването „ Тази заран “ по bTV се изправиха пет дами – Деница Сачева от ГЕРБ, Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия, Искра Михайлова от Движение за права и свободи, Цецка Бачкова от „ Демократична България “ и Мая Манолова от „ Изправи се! Мутри вън “.

Писмена покана за присъединяване в дебата беше отправена и към „ ИТН “. От партията на Слави Трифонов не получихме формален отвод, само че през днешния ден нямаме техен представител.

Основни цели

Деница Сачева (ГЕРБ): „ Това, което имам намерение да работя в идващия парламент, е обвързвано още веднъж с политиките по заетостта и със общественото подкрепяне. Ще работя за напълно нов Кодекс на труда и Закон за поощряване на заетостта, както и за промяна в общественото подкрепяне и Кодекс за обществена поддръжка.

Що се отнася до изборния регион, от който ще бъда, целта е обвързван с просветителната инфраструктура на Добрич “.

Ирена Анастасова (БСП): „ Моят професионален път е обвързван с образованието – то не е просто задача, то е смисълът на живота ми.

Това прави в 44-тия парламент, това ще върша и в 45-ия парламент, тъй като там има какво да създадем доста.

Нашата политика е с грижа към хората, тъй че всичко, което на вършим в политиката, ще бъде ориентирано към хората “.

Искра Михайлова (ДПС): „ Посланието на Движението за права и свободи е рестартиране на държавността. Държавност в центъра, на която е всеки един български жител. Всеки български жител да откри своите пътища за разцвет – за обучение, за развиване и за триумф “.

Цецка Бачкова („ Демократична България “): „ Ние от „ Демократична България “ имаме към този момент в детайли написана стратегия за рационализация на страната и я представихме обществено. За да осъществяваме обаче ограниченията в тази стратегия, преди всичко ще работим за това да разградим порочния модел на ръководство и всички корупционни схеми, върху които той се крепи през последните 11 години. Това са корупционни схеми, които изяждат 10 милиарда лева годишно.

Аз ще работя за това тези пари да доближават до българските жители, а не да изчезват някъде в чекмеджетата или да бъдат раздавани като подаяния през прозореца на премиерския джип “.

Мая Манолова („ Изправи се! Мутри вън “): „ Първият план за решение, който ще внеса в идващия парламент, ще бъде за основаване на парламентарна комисия, която да ревизира 11-годишното ръководство на Бойко Борисов и да покаже на българските жители по какъв начин парите от държавната хазна се трансфораха в кюлчета и пачки в чекмеджето на премиера. Ще създадем по този начин, че привилегиите на депутатите и министрите да бъдат отстранени, като първата стъпка е да ги свалим от служебните коли.

А другояче най-важният приоритет е на „ Изправи се! Мутри вън “ е повишение на приходите на българските жители – 1250 лева минимално заплащане на работещ българин в границите на идващия манадт “.

COVID-19 и антикризисните ограничения

Социалният министър Сачева от ГЕРБ разгласи, че от първия регистриран случай на ковид у нас тъкмо преди година държавното управление постоянно се е водило преди всичко от здравето и живота на хората.

„ Винаги сме се вслушвали в Националния действен щаб и в това, което споделят здравните експерти и сме се стремили да има баланс сред политическите, обществените, здравните и икономическите последици. Балансът ни дава опция доста по-леко да прекосяваме през рецесията от доста други страни “, съобщи представителката на ГЕРБ.

Според Анастасова от Българска социалистическа партия страната ни не е направила задоволително, с цел да имат хората свободен избор на ваксини против ковид.

„ Някои европейски страни демонстрираха, че подобен механизъм има и не разбираме оправданията на ръководещите, че Брюксел ни постанова нещо, че сделките са единствено с избрани компании, които бяха показани в Народното събрание “, разяснява тя.

Михайлова от Движение за права и свободи подсети, че в Европа има критик и към Европейската комисия по отношение на процеса на договоряне на ваксини.

„ На второ равнище за жалост България е доста обратно в класацията на имунизацията, да не кажа на последно място и това е вследствие на небалансирани поръчки, непреценена обстановка и незавършена работа на национално равнище “, счита представителката на Движение за права и свободи.

Бачкова от „ Демократична България “ разгласи, че имам рецензии към ръководещите и във връзка с здравните ограничения, и във връзка с икономическите и обществените ограничения.

„ Те са извънредно несъответстващи, извънредно закъснели и извънредно спестовни. Де факто засегнатият български бизнес не беше подкрепят. Раздаваха се пари на калпак, предизборно “, посочи тя.

По думите ѝ България няма проект за излизане и възобновяване от рецесията.

Манолова от „ Изправи се! Мутри вън “ също разкритикува процеса на имунизация против COVID-19 у нас.

„ Разбрахме, че държавното управление е купило 8 млн. ваксини, а досега са подложен малко над 200 хиляди, т.е. един беден %. България е последна по проби, първа по смъртност и последна по имунизиране. Решението за справяне с Коронавирус рецесията и отваряне на бизнесите е имунизиране, имунизиране, имунизиране “, съобщи Манолова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР