В медицината има много видове недостатъчност - сърдечна, белодробна, дихателна,

...
В медицината има много видове недостатъчност - сърдечна, белодробна, дихателна,
Коментари Харесай

Диагнозата мозъчна недостатъчност

В медицината има доста типове непълнота - сърдечна, белодробна, дихателна, бъбречна... В политиката обаче има мозъчна непълнота. И от тази болест, за жалост, са заболели огромна част от хората в ръководещия хайлайф на страната.
Мозъчна непълнота да вземем за пример е да решиш, че е подходящо и извънредно автентично да се солидаризираш с ранената по време на футболен мач полицайка, маскирайки се като корсар , и разхождайки се по този начин по срещи и конгреси.
Идиотизмът е извиним и понятен, когато е персонален проблем. Когато е публичен и на него са подвластни политически лица от най-голям сан, го закъсваме всички. Защото човек, който не може да разграничи уместното от неуместното, уважителното от неуважителното и положителната концепция от откровената нелепост, е жертван да бъде рисков, когато в ръцете си държи власт. Неадекватността в политиката е сметка, която плащаме всички.
Мозъчна непълнота също по този начин е, когато различен висшестоящ управленец изяснява, че защото един закон по този начин и по този начин не се съблюдава, очевидно от него просто няма потребност. Според същия субект рухването на възбраната за пушене ще е в услуга на непушачите, а методът към разпоредбите очевидно не е да се откри метод те да бъдат спазвани, а просто да отпаднат.
Мозъчната непълнота се характеризира с проблематична или изчезнала връзка с основния мозък, което води до съждения без никаква логичност и без явни причинно-следствени връзки. И още веднъж, в самостоятелен проект това е една персонална покруса, която заслужава състрадание. Когато обаче същите изчезнали връзки с основния мозък дефинират живота, всекидневието и разпоредбите, по които живеем всички, за състрадание няма място.
Мозъчна непълнота е и когато декларирали се за видни патриоти лица гордо афишират, че пазят непознати страни и техните представители, които могат да вършат и приказват каквото си изискат.
Мозъчна непълнота е и най-важните институции в страната да са във война , не тъй като по този начин печелят или пазят нещо, а просто по инерция, по дифолт и по заложени опорни точки. Въпреки явните доказателства, че всички губим от това, въпросните институции настойчиво не престават да се замерват с просташки обвинявания за мрачевина и елементарен живот, демонстрирайки очевидното си отвращение да вземат и да свършат някоя от работите, за които им плащаме.
И това са единствено скорошните образци за политическа мозъчна непълнота. Защото ние живеем с тази диагноза от години. Избираме или разрешаваме до власт да се доберат откровени дебили и откровени простаци, чиито малоумия не постоянно са преднамерени - постоянно те откровено имат вяра, че мислите, които им минават, са съответни.
Отдавна сме потвърдили, че сме извънредно толерантно общество, когато става въпрос за хората с ментални увреждания в политиката. Упорито продължаваме да им даваме естрада, а те, от своя страна, настойчиво не престават да ни тикат към блатото. Време е да разберем, че потвърдената мозъчна непълнота в политиката е социална опасност и би трябвало да бъде лекувана в домашни условия.
Автор: Десислава Любомирова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР