В Математическата гимназия Академи Кирил Попов“ беше открит модерен STEM

...
В Математическата гимназия Академи Кирил Попов“ беше открит модерен STEM
Коментари Харесай

В Математическата гимназия в Пловдив откриха модерен STEM център



В Математическата гимназия „ Академи Кирил Попов “ беше открит съвременен STEM център на стойност 340 000 лв.. Той е оборудван с най-съвременна техника, в това число преносими компютри и 3D принтер. В центъра има две съществени зони, като всяка от тях е с три подзони по главните посоки – физика, химия, биология, информатика, роботика и нововъведения. Лентата прерязаха директорката на учебното заведение Веселина Карапеева и Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив. 
„ Идеята е да създадем за учениците споделено пространство, в което те могат да работят ползотворно. И да разнообразим освен средата, в която работят, само че и образователното наличие, тъй като този план е обвързван с още няколко “, сподели Веселина Карапеева.

В центъра най-вече ще се организират образователни занятия за учениците от 11 и 12 клас от профилираните паралелки.

300 000 лв. за построяването на STEM центъра в Математическата гимназия, са отпуснати по национална стратегия на МОН. Заместник-кметът Стефан Стоянов съобщи, че страната финансира и още пет огромни плана, а също и няколко по-малки. Той акцентира, че през идващите години STEM образованието ще се трансформира в главен фактор в просветителната система.

„ Математическата гимназия прави една стъпка напред, защото тук има три профилирани лаборатории. Специализираните кабинети дават напълно друго отношение към предмета. Още повече, че гимназията е едно от значимите учебни заведения за българската стопанска система и IT бранша “, разяснява Стоянов.

Най-доволни от разкриването на STEM центъра бяха учениците, които първи прекрачиха прага на модерните класни стаи.

„ Ще прекарваме повече от времето си тук и занятията ни ще бъдат доста по-различни и новаторски “, разясниха учениците.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР