В маркетинговите материали, посветени на графичните процесори с архитектура Turing,

...
В маркетинговите материали, посветени на графичните процесори с архитектура Turing,
Коментари Харесай

AMD ще интегрира поддръжката на Variable Rate Shading в новите GPU

В маркетинговите материали, отдадени на графичните процесори с архитектура Turing, компанията Nvidia избира да подчертава вниманието върху хардуерната поддръжка на рейтрейсинга и DLSS изглаждането, поддържани в новите видеокарти GeForce RTX.

Но в новото потомство графични карти виждаме поддръжката и на технологията Variable Rate Shading (или Nvidia Adaptive Shading). С нейна помощ при видеоигрите могат да се икономисат GPU запаси в секторите с изображения, за които не е нужна свръхвисока подробност. Първата игра с поддръжката на Nvidia Adaptive Shading бе Wolfenstein II: The New Colossus.



Оказа се, че на единствено Nvidia обръща внимание на технологията Variable Rate Shading ( VRS ). В един от оповестените неотдавна патенти на AMD, поръчката за който е подадена още през 2017 година, се разказват главните правила на работа на VRS. Според пазарните анализатори, тази технология ще бъде интегрирана в графичните процесори от поколението Navi и очевидно и в конзолите от последващо потомство.

Първите видеокарти с графичните процесори AMD Navi са планувани да излязат тази година, само че компанията към този момент не загатва по-точни дати. Според изтеклата неофициална информация, техническите характерности на новото потомство GPU ще бъдат оповестени в края на лятото, а самите видеокарти би трябвало да се появят в магазините през четвъртото тримесечие на 2019 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР