В македонската столица Скопие започва изграждането на огромен многофункционален комплекс

...
В македонската столица Скопие започва изграждането на огромен многофункционален комплекс
Коментари Харесай

Луксозният комплекс за €350 милиона, който ще бъде новият символ на Скопие

В македонската столица Скопие стартира построяването на голям многофункционален комплекс за 350 милиона евро, оповестяват албански и македонски медии.

Проектът, който носи името Skopje East Gate, е със смесено предопределение, създавайки подобаващи условия за живот, развлечения и бизнес. Върху общата му застроена повърхност от 458 000 кв. м ще бъдат ситуирани търговски център с над 250 магазина на световноизвестни марки, комплекс с 10 жилищни здания и бизнес парк от 5 здания.

Търговският център, който ще бъде най-големият в региона сред Македония, Косово и Южна Сърбия, ще включва необятна гама от развлекателни благоприятни условия, фитнес центрове, както и паркоместа за над 2000 автомобила.

Жилищната зона ще има 1600 жилището, както и паркове, увеселителни зони, два амфитеатъра и зелени площи. Бизнес зоната ще включва първите офиси " Клас А " в Македония.

 Най-богатият албанец прави
Най-богатият албанец прави " чисто нов " град в Скопие за €300 милиона

Работата по плана ще стартира през май

Skopje East Gate ще бъде един от най-големите бизнес центрове на Западните Балкани и ще сътвори над 2000 нови работни места. Той ще се намира единствено на 2 км от центъра на града, наоколо до основните пътни артерии. Възприеман е като знак на новия и съвременен образ на Скопие и се чака да бъде посещаван от 12 милиона души годишно.

Основен вложител в мегапроекта е Balfin Group - най-голямата частна капиталова група в Албания и една от водещите в Югоизточна Европа. Нейният началник и притежател Самир Мане е считан за най-богатия албанец и един от най-богатите хора на Балканите, като положението му се прави оценка на 1.2 милиарда $, съгласно Wealth-X.

Проектът е най-голямата частна инвестиция в Македония, която ще сътвори страхотни бизнес благоприятни условия, ще подсигурява претовареност, ще ускори търговията, ще притегли международни компании и ще предложи нов метод към градския живот, съобщи Мане.

Проектът ще бъде първият по рода си в района, който ще съчетае концепцията за извършване на покупки, живеене и правене на бизнес на едно място.

 Бизнес зоната ще включва първите офиси
Източник:

Бизнес зоната ще включва първите офиси "Клас А " в Македония

Строителството е планувано да бъде приключено за 5-7 години, като в плана ще бъдат привлечени локални и интернационалните вложители. Проектирането е дело на едно от най-големите турски студиа - Yazgan Design Architecture, притежател на редица интернационалните награди.

Skopje East Gate е доста значим план освен за Скопие, само че и за цялата страна, сподели македонският министър председател Зоран Заев по време на формалното показване на плана.

Това не е първата огромна инвестиция на Мане в Македония. Неговата Balfin Group построи комерсиалния център Skopje City Mall, който след това продаде на английската капиталова компания Hystead Limited за 92 млн. евро. Тя има и най-голямата комерсиална верига за електродомакински уреди в Македония - Neptun.

Групата развива разнороден бизнес: недвижими парцели, търговия на дребно, туризъм, селско стопанство, енергетика, минерална индустрия, вложения и услуги посредством дъщерни сдружения в Албания, Австрия, Македония, Дубай, Косово, Гърция, Босна и Херцеговина, Италия и Съединени американски щати.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР