В магията на пивоварната технология ни посветиха от Съюза на

...
В магията на пивоварната технология ни посветиха от Съюза на
Коментари Харесай

Старт за Първата Национална бирена академия

В магията на пивоварната технология ни посветиха от Съюза на пивоварите в България (СПБ) на старта на първата Национална бирена академия. На елегантно празненство измежду специалисти, известни персони и публицисти в ресторант „ Андре “ през вчерашния ден инженер-технологът Цвета Гюрова разкри тънкостите в основаването на пенливата напитка.

Събитието е първата от поредицата начинания, на които медии и любознателни биролюбители със характерен интерес към производството ще могат да се допрян от близко до комплицираните и прецизни процеси, през които минават натуралните съставки на пивото, с цел да стигнат до халбата на консуматора.

„ За нас значимото е по най-прозрачен и наличен за потребителите метод да покажем чистотата и интегритета на пивопроизводството и бирената категория. Ето за какво ще организираме турове за публицисти в пивоварните. Предстои и снимането на нов филм за сектора със фотоси на терен.

Календарът на тазгодишното издание на Националната бирена академия ще завърши със семинар за новостите в положителните индустриални практики, на който главен преподавател ще е изпълнителният шеф на най-уважаваната научна институция в бранша - Европейската пивоварна спогодба (EBC) “, изясни изпълнителният шеф на организацията Ивана Радомирова.

Тя добави, че в поддръжка на самодейността е изработен и нов уебсайт на СПБ, който има директна връзка с общоевропейската просветителна платформа с експертна устременост BrewUP и с програмата на първия Форум – ревю на Пивоварите на Европа. Продължават и националните научни проучвания върху категорията.Наскоро се удостовери, че българските пивовари са едни от първенците в Европейски Съюз по осъществяване на доброволния ангажимент на промишлеността за даване на хранителна информация на потребителите.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР