В любящо семейство домашните любимци стават пълноправни членове на семейството,

...
В любящо семейство домашните любимци стават пълноправни членове на семейството,
Коментари Харесай

Кои породи котки живеят най-много?

В любящо семейство домашните любимци стават пълноправни членове на фамилията, тъй че гибелта им постоянно е доста мъчителна за притежателите. В допълнение към вярната грижа и изискванията на развъждане, времето, отредено на животното, зависи и от неговата порода. Ако този миг играе огромна роля за вас, тогава преди да придобиете нов домакински любим, има смисъл да разберете кои котки живеят по-дълго от другите.

Колко години живеят приблизително котките?

Продължителността на живота зависи директно от изискванията на развъждане. Уличните животни живеят единствено 4-8 години, като 85% от тях умират в ранна детска възраст. Това се дължи на неприятно хранене, парещ или студен климат, слаба имунна система и чести болести.

Човешката грижа усилва избраната дълготрайност до 12-15 години. Сред тях има дълголетни породи котки, чиято възраст може да надвиши 25-30 години. Дълголетието се улеснява от висококачествено и постоянно хранене, навременна имунизация и обезпаразитяване, дезинфекция и кастрация, постоянни прегледи при ветеринарен доктор и безвредно място на развъждане, което изключва пострадване. Ако възрастта на домашния любим надвишава 12-15 години, тогава той може да се смята за дълголетник.

Кои породи котки живеят най-дълго?

Мустакатите столетници включват представители на разнообразни селектирани породи и локални типове котки. Високата им дълготрайност на живота се дължи на дългия натурален асортимент. Те са наследили положително здраве и мощен имунитет заради самата природа, защото всички слаби човеци са умирали и не са давали поколение.

Мейн Куун

Продължителност на живот: 13-17 години

Мейн Куун са най-големите домашни котки. Те се появяват вследствие на свободното кръстосване на домашни любимци, донесени от първите заселници, и американски локални котки. Представителите на тази порода имат развъртян разсъдък и елементарно се образоват. Лесно се привикват към тоалетната и чесалката, а с постоянни извършения по палав метод усвояват привличането на предмети.

Бирманска порода

 Бирманска котка

Продължителност на живот: 16-18 години

Малки котки от Бирма с кафяв цвят. Представителите на породата имат палав темперамент. Те са общителни и любопитни. Като цяло бирманците имат положително здраве.

Египетски мау

Продължителност на живот: 16-18 години

Идват от античен Египет, където са се считали за " кралски котки ". Представителите на породата имат емфатичен петнист цвят. Те са общителни, не изпитват съществени здравословни проблеми.

Савана

Продължителност на живот: 15-20 години

Грациозните полудиви котки имат самоуверен темперамент. Те са положителни ловци и ловци. В държанието на представителите на породата се следят обноски на див африкански сервал. Имат чудесно здраве.

Сиамска порода

Продължителност на живот: 12-20 години

Първите сиамски котки се появяват на територията на античен Тайланд. По това време се наричал Сиам, тъй че не се изненадвайте от името на породата. От най-близките си родственици, тайландските котки, те се отличават с по-изтънчени и издължени пропорции на тялото, както и великански заострени уши. „ Сиамките “ постоянно се назовават ​​чувствителни и отмъстителни, само че животните демонстрират тези качества единствено в отговор на незаслужено отношение. Те са доста чувствителни към човешката тирада, тъй че по време на връзка се предлага да се заобикаля прекомерно недодялан и сърдит звук.

Американска късокосместа

 Американска котка

Продължителност на живот: 12-20 години

Предците на американската късокосместа котка идват в Съединени американски щати с група британски протестанти. Записите за мустакати пасажери са непокътнати в списания от 1609 година В резултат на чифтосване с локални котки представителите на новата порода станали доста по-едри, а козината им станала по-дебела и жилава. В Съединени американски щати американската късокосместа е сложена наедно с ябълков къс и бейзбол - главните знаци на страната. Фелинолозите твърдят, че даже астронавтите завиждат на здравето на тези животни. По природа американските късокосмести са близки до интровертите. Те обичат стопаните си, само че избират да поддържат известно послушание с тях. Взискателността им е непозната, тъй че не е нужно да се притеснявате от мощни утринни серенади от тяхна страна.

Руска синя котка

Продължителност на живот: 14-20 години

Въпреки името, британците отдавна развъждат тази порода. Селекционерите настояват, че предците на тази котка са пристигнали в Англия напряко от Архангелск като подарък от Екатерина II. Руската синя котка се завърна в родината си след формалното самопризнание по време на перестройката. Домашните развъдчици леко трансформираха образа и, като се чифтосват с локални котки с сходна структура и цвят. Представителите на тази порода са типични аристократи и изцяло безпроблемни домашни любимци. Те са интелигентни, чувствителни и извънредно самостоятелни. Те се отнасят с децата допустимо най-търпеливо, само че въпреки всичко на детето би трябвало да се изясни прагът на допустимото. В противоположен случай то елементарно може да получи пестник в лицето с лапа с нокти за шегите си, когато се обърнете.

Ориенталска котка

Продължителност на живот: 15-20 години

" Ориенталците " са близки родственици на " сиамците ", отличаващи се с огромно многообразие от цветове и разговорлив темперамент. Въпреки много дългата история, представителите на тази порода получават първото си самопризнание едвам през 1977 година Ориенталските котки са пристрастени към игрите - и не губят интерес към тях даже в преклонна възраст. За да избегнете вреди на имущество на фона на скуката, не забравяйте да се запасите с комплект мишки с часовников механизъм, дрънкащи топки и пръчки за раздразнение.

Канадски сфинкс

 Канадски сфинкс Снимка: HairlessCatBlog

Продължителност на живот: 15-20 години

Порода котки без четина. Според стандартите на породата, кожата би трябвало да има текстурата на дива коза, защото има фини косми, или котката може да е изцяло без четина. Удобни са за развъждане от хора, които са алергични към котешки косми. Котките от тази порода изискват повече грижи. Котката сфинкс има висок % сърдечни болести. Сфинксовете са известни със своето екстровертно държание. Те демонстрират високо равнище на сила, просветеност, любознание и обвързаност към своите притежатели.

Бомбайски котки

Продължителност на живот: 15-20 години

Представителите на породата наподобяват на домашна мини пантера. Имат прелъстителен външен тип и положително здраве. Считат се за спокойни, любящи и общителни животни, които не обичат да са сами и търсят контакт с индивида. Интелигентна порода, която елементарно може да бъде подготвена.

Сибирска котка

Продължителност на живот: 17-20 години

От породите, упоменати нагоре, сибирските котки живеят най-дълго. Това се отразява на скоростта на растежа им в психически проект. До 3-5 години те наподобяват на елементарни котенца. Истинската възраст се разкрива единствено от внушителни размери, защото оптималното тегло на тези пухкави колоси доближава 12 кг. Точната история на произхода на породата към момента не е известна. Има доста разногласия към нея. Някои фелинолози считат, че предците на актуалните " сибиряци " са норвежки горски котки, втори упорстват за тясна връзка с бухарските котки, донесени в Русия от страните от Централна Азия, а трети показват манул.

Балийска котка

 Балийска котка

Продължителност на живот: 18-22 години

Навярно най-дълго живеещата порода котки. Балийската котка е дългокосместа порода домашна котка със сиамска багра и сапфиреносини очи. Балийската котка е известна още като чистокръвна дългокосместа сиамска котка, защото произлиза от естествена разновидност на тази порода и затова е всъщност същата котка, само че със приблизително дълга копринена четина и характерно украсена опашка.

Навярно този лист с породи котки дълголетници не е цялостен, само че в общи линии, това са най-познатите. Принадлежността към породата дълголетни котки дава огромно преимущество, само че не би трябвало да разчитате единствено на този фактор. Повечето международни рекордьори не могат да се похвалят с родословието си, само че продължителността на живота им е над 20-30 години. Точната причина за дълголетието на тези котки е незнайна. Обединява ги единствено едно - доста мощната обич и грижа на стопаните.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР