В любовта, дамите определено си имат своите женски трикове, с

В любовта, дамите определено си имат своите женски трикове, с ...

Как жените контролират мъжете


В любовта, дамите определено си имат своите женски трикове, с които да получат желаното от мъжа до тях. Похватите им често могат да бъдат определени като вид контрол. Дали осъзнават или се получава случайно? И двете. Как жените контролират мъжете? Вижте 4 от начини, по които го правят.

Отнасят се към партньора си като към дете

Понякога мъжете се държат като деца, нали? Напълно вярно! Въпреки това, жените правят грешката да подсилят това поведение. Когато реагират на своя партньор, като на малко дете, обикновено се опитва да постигне определено нещо, но това е показател, че му няма и особено доверие. Например при пазаруване, грижа за децата, избор за място за почивка, ресторант и т.н.

Вместо да го остави и да му позволи, тя предпочита сама да изпълни задачите, защото ще се случат според нейните очаквания. Контролира ситуациите, но за жалост не им позволява да се подобрят. В резултат, не позволява на половинката си да бъде част напълно от връзката, не му се

Мълчание

Мъжете рядко премълчават това, което не им харесва. В повечето случаи биха мрънкали, викали и си казали това, което мислят.От друга страна, дамите възприемат конфликтните ситуации по друг начин – започват да мълчат. Ефективен подход, с който оказват контрол върху мъжете. Спират да говорят, отдалечават се.

Това разбира се не означава, че играят театър и че не страдат за нещо. Но дори без да го осъзнават, оказват в някаква степен контрол. Оправдават своят мълчалив период с това, че ми е било необходимо време за размисъл. Но мълчанията им могат да станат толкова неудобни за връзката, че партньорът им в крайна сметка да е готов на всичко, за да ги прекрати.Ласкаят мъжете

Ласкането е полезен инструмент за контрол на повечето хора и действа особено добре на мъжете. Разбира се, в една връзка е нормално двама души да си правят комплименти, да забелязват разни хубави неща в другия. Това гали егото, кара ни да се чувстваме значими за половинката. Но границата на искрените комплименти лесно може да се премине и да се превърне във форма на контрол, особено когато искаме нещо от мъжа до себе си.

Сравняват партньора си с други мъже

Този вид контрол срещаме още в детските си години от нашите родители, но е много по-ефективен в зряла възраст. Това е класическата стратегия, когато жената не е доволна от някакъв аспект на мъжа, с който има връзка, тя започва открито да прави сравнения между него и други мъже, които и двамата познават. За жалост тази форма на контрол, може да окаже негативно влияние върху самочувствието на мъжа, той да се отдалечи и да

Може би е добра идея не да се опитваме да контролираме половинките си, да сме максимално отворени към тях и директни, без излишни манипулации.

Снимка: istock

Източник: az-jenata.bg