В Ловеч тази вечер се открива 12-то издание на фестивала

...
В Ловеч тази вечер се открива 12-то издание на фестивала
Коментари Харесай

Фестивал "Младите в театъра" се провежда в Ловеч

В Ловеч довечера се открива 12-то издание на фестивала " Младите в театъра ", в който гази година ще има и интернационално присъединяване.

Фестивалът ще бъде открит от 19:00 ч. с постановката на ловешкия трагичен спектакъл " Звездното дете " по едноименната приказка на Оскар Уайлд. Режисьор е шефът на театъра Биляна Петрова. Тя разясни, че фестивалът води началото си от 80-те години на предишния век, когато се е провеждал като " Дни на младата постановка ":

" Във времето фестивалът се е развивал като уголемявал своята естрада за млади създатели и те имат опция да показват своето актьорско майсторство, сценографски гений и постановка ".

До края на седмицата феновете ще могат да видят спектаклите „ Дванайста нощ “ на Драматично куклен спектакъл „ Иван Димов “ – Хасково, „ Арт “ на Младежкия спектакъл „ Николай Бинев “, който ще показа детската пиеса " Емил от Люнеберя ", спектакъла " Червента шапчица " на театъра от македонския град Куманово и спектакъла на бургаския спектакъл " Адриана Будевска ": " Летните оси не хапят дори и през ноември ".

По обявата работи: Венцислав Василев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg