В Лос Анджелис на 20 септември бяха раздадени телевизионните награди

В Лос Анджелис на 20 септември бяха раздадени телевизионните награди ...

Избраха най-добрите сериали на годината.


В Лос Анджелис на 20 септември бяха раздадени телевизионните награди „Еми“. Докато през последните години големият екран бе завладян предимно от комикси, екшъни и продължения (на комикси и екшъни), много творци с по-големи претенции се преместиха в телевизията. А с масовата поява на платените стрийминг платформи там се преместиха и много пари. Като добавим, че през по-голямата част от тази година кино почти нямаше, ролята на телевизията беше още по-голяма.

Списъкът на най-добрите сериали на годината бе публикуван на сайта на най-престижните телевизионни отличия в света.  

При комедийните сериали безапелационният победител стана канадският сериал „Шитс Крийк“, който получи общо девет статуетки. Сериалът, излъчен за първи път през  2015 г., разказва за живота на богатото семейство Роуз, което след загубата са състоянието си е принудено да се заживее в мотел в малкия град „Шитс Крийк“. В България сериалът е излъчван по bTV Comedy

В категорията "Най-добър минисериал" спечели  "Пазителите" – адаптация по комикс в мрачни тонове за борбата с расизма и други актуални социални  проблеми. Сериалът имаше рекордния тази година брой 26 номинации. 

За най-добър драматичен сериал бе признат „Наследници“ – сериал за неблагополучно семейство, управляващо медийна империя. Андриж Парекх е награден за режисура на сериала, а Джеси Армстронг – за сценарий.

 За разлика от други години, тази можем да гледаме повечето от отличените филми и сериали с български субтитри. Това се отнася за „Шитс Крийк“, който вече е показван в bTV Comedy и се надяваме, че най-малкото ще има повторения.  „Пазителите“, „Наследници“, „Еуфория“, „Дотолкова съм сигурен“ и „Шоуто на Джон Оливър“ - всички те могат да бъде намерени в HBO-Go. 

OMF
— Bitch, you`re my soulmate | Euphoria: Fan account (@maddyxperez)

Източник: segabg.com