В Лондон, за което Царьград отдавна предупреждаваше, се заеха лично

...
В Лондон, за което Царьград отдавна предупреждаваше, се заеха лично
Коментари Харесай

Следващият след Абрамович: Британското разузнаване мобилизира още един руски олигарх

В Лондон, за което Царьград от дълго време предупреждаваше, се заеха персонално с окопалите се там съветски олигарси. Изглежда, че им е даден избор: или сте напълно с нас и ще воювате с Русия, или ще изцяло ще бъдете разкулачени и евентуално ще бъдете затворени.

Винаги има нещо положително - несъмнено не сте спечелили милиардите си по почтен метод и в никакъв случай няма да можете да ги документирате. Вече няма да ви бъде разрешено да употребявате Англия за депозиране на крадени артикули без директно и недвусмислено присъединяване на страната на Запада в хибридната война с Русия.

Да, това е единственият метод да дешифрираме отчетите, идващи от Лондон за Националната организация по битка с престъпността (NCA), арестувала 58-годишен богат предприемач от Русия, обвинен в осъществяване на редица финансови закононарушения в дома си от Националната организация по битка с престъпността. Законодателството, признато в кралството преди няколко години с взор към близкото бъдеще изцяло разрешава това.

Заедно с предприемача, чието име не се оповестява, са арестувани и двама негови " съучастници ". В акцията са взели участие към 50 чиновници на организацията и служители на реда. При претърсването са конфискувани няколко електронни устройства и " обилни суми в брой ". Трима арестувани са разпитани и пуснати под парична гаранция. От NCA прецизираха, че предприемачът е упрекнат в частност за пране на пари и скрит план за машинация на Министерството на вътрешните работи и скрит план за предоставяне на погрешни показания.

Кой е това?

В отчета на NCA се появява и такава пикантна детайлност: цената на къщата на основния обвинен е няколко милиона паунда. Тя очевидно се появи, с цел да завоюва благосклонностите на британците, които недоволстваха, че богатите чужденци са вдигнали цените на парцелите в Лондон.

Още по-интригуваща детайлност е точната възраст на арестувания, с помощта на която можем да предположим, че става дума за Михаил Фридман, съсобственик на Алфа груп. Той е единствено на 58 години.

Тъй като английските телевизионни канали настойчиво демонстрират и лондонската резиденция на Фридман, най-вероятно точно той е бил арестуван. Скорошни недоволства от предприемач, собственик на съветски, израелски и евентуално украински паспорти (роден и живял в Лвов от 17 години, родителите му към момента живеят в Украйна, тъй че даже би било естествено) и английски гражданин, че заради наказания, той даже нямал пари за чистачка, както се оказа, въпреки всичко са цветя.

Ситуацията се обяснява от посолството ни в Лондон, което съгласно ТАСС е настояло английските управляващи " неотложно " да оповестят " аргументите и събитията " на задържането на бизнесмена. Почти съм сигурен, че нашите дипломати, както постоянно, ще бъдат пратени по дяволите от британците.

Защо по този начин?

Защо един от най-богатите поданици на Лондон, " притежател на заводи, вестници, параходи " и един от създателите на Руския еврейски конгрес, не угоди на британците? Да, най-малко в случай че това към момента е Фридман, с това негово изказване:

" Дълбоко съм завързан към украинския и съветския народ и виждам сегашния спор като покруса и за двата. "

В Москва не му се наскърбиха, само че в Лондон, както виждаме, го държаха в загадка и го сложиха първи в листата с претенденти за реквизиция и затвор.

На милиардера от години се загатва, че абсолютно би трябвало да застане на страната на Запада в борбата с Русия. През януари 2018 година Фридман беше включен в " Кремълския лист " на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

От 28 февруари 2022 година той е под наказания на Европейски Съюз за " облагодетелстване " в Русия. От 14 март - под глобите на Австралия, от 15 март - английски наказания, от 19 април - канадски. На 31 май 2022 година Канада наложи наказания против двете дъщери на Фридман - Лариса и Екатерина.

Интервюто на Фридман за Bloomberg Businessweek, че съветските предприемачи не могат да повлияят на провеждането на " военната интервенция " в Украйна, което прави западните наказания против тях неправилни, е още една причина, заради която са решили да го притиснат първи.

Няма повече да се седи на два стола

И в действителност всичко е изцяло разумно. Британците дадоха заслон на съмнителния капитал на съветската олигархия, както и на мошеници от целия свят, освен от съображения за финансова полза, само че и с цел да държат непознатите елити в свои ръце и да ги употребяват в точния миг в свои ползи против страни, чиято политика не устройва Лондон. Затова за „ нашия “ Лондонград в този момент идва моментът на истината.

Заселилите се там чували с пари от Русия в действителност би трябвало да създадат избор: отнемане от благосъстоятелност и затвор или битка с Русия. Путин дълго ги предупреждаваше за това, като ги молеше да върнат капиталите си в родината.

И в случай че тези фигури са към момента в Лондон, тогава те не са слушали. Затова да се подготвят за най-лошото: който избере Запада, в този момент ще загуби всичко в Русия. Седенето на два стола към този момент няма да работи.

Какво следва от това?

Съботната история в Лондон, превърната както нормално в шоу със задържането на Фридман (все по-малко подозрения има, че това е той), повдига още един доста значим въпрос за Русия. Защо не Абрамович?

Защо Лондон се отнася към един съветски олигарх и издухва праха от различен, позволявайки на Роман Абрамович да прави бизнес във Англия с минимални загуби, макар че последният наподобява още по-близък до Кремъл, откакто даже се оказа съвсем член на формалния Руски делегации на основни договаряния за Украйна?

Вероятно тъй като Абрамович прави тъкмо това, от което се нуждаят враговете на Русия, накланяйки Москва към „ непристоен мир “, който, в случай че се реализира, ще се трансформира в увод към разпадането на страната. Толкова е явно!

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР