В Лондон беше открита голяма изложба с картини на принца

...
В Лондон беше открита голяма изложба с картини на принца
Коментари Харесай

Принц Чарлз показа картините си в Лондон

В Лондон беше открита огромна галерия с картини на принца на Уелс Чарлз - най-големия наследник и правоприемник на английската кралица Елизабет II, заяви на уеб страницата си фондацията на принца.

Изложбата може да се види в гарнизонния параклис в казармите " Челси " в Лондон. В нея са показани 79 акварела на Чарлз.

" Това е най-голямата галерия на произведения на принца и първата цялостна галерия на негови акварели ", обявиха от фондацията.

Изложбата включва най-вече пейзажи: панорама към шотландските планини или от Танзания. Тази източноафриканска страна се счита за едно от обичаните места на принц Чарлз за изобразяване. В раздела, отдаден на Франция, са изложени най-вече картини от региона на Прованс.

" Започнах да рисувам, тъй като фотографията не ми доставяше наслаждение. Просто казано, изпитвах голямо предпочитание да изразя това, което виждах с акварел и да предам това съвсем " вътрешно " чувство за текстура, което не може да се реализира с фотографията ", сподели Чарлз при откриването на изложбата.

Prince Charles states that painting is " one of the most relaxing and therapeutic exercises I know, " at the largest exhibition of his watercolors to date
— CNN International (@cnni)
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР