В Ливан продължават да буксуват политическите преговори за съставяне на

...
В Ливан продължават да буксуват политическите преговори за съставяне на
Коментари Харесай

Хизбула заяви, че няма да допусне да му извиват ръцете

В Ливан не престават да буксуват политическите договаряния за сформиране на ново държавно управление, защото авторитетното шиитско придвижване Хизбула е декларирало, че няма да допусне да го принудят към взаимни отстъпки, съобщи Ройтерс.

На среща нощес сред премиера в оставка Саад Харири и високопоставени представители на Хизбула и шиитския му съдружник придвижването " Амал " не е бил реализиран пробив към сформирането на новия кабинет, споделиха трима високопоставени източници.

" Кризата се задълбочава ", споделил непосредствен до Харири източник, а различен източник, непосредствен до Хизбула и " Амал " декларирал, че " нищо не се е трансформирало, пътят е изцяло блокиран ".

Харири подаде оставка на 29 октомври измежду невиждани всеобщи митинги против бедността, безработицата и неналичието на съществени услуги като електроподаване.

Харири желае експертно държавно управление, до момента в който Хизбула, " Амал " и християнското Свободно патриотично придвижване желаят кабинет, в който има и технократи, и политици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР