В лицето на БСП не виждаме конструктивна опозиция. Виждаме една

...
В лицето на БСП не виждаме конструктивна опозиция. Виждаме една
Коментари Харесай

Василева: БСП не са конструктивна опозиция

В лицето на Българска социалистическа партия не виждаме градивна съпротива. Виждаме една партия, която е лишена от визионерство, въпреки и помпозно да е нарекла програмата си „ Визия за България “. Това съобщи ръководителят на парламентарната Комисия по околната среда и водите и някогашен екоминистър Ивелина Василева.

Василева взе присъединяване в дебатите по импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към кабинета, с който опозицията упорства за рухване на държавното управление поради неуспеха му в политиките по запазване на околната среда.

„ Няма по какъв начин да пренебрегнете направеното дотук “, разкритикува Василева опозицията.

„ Десетилетия наред нямаше вложения във ВиК бранша. Ние, единствено за няколко години, изградихме над 2500 км ВиК мрежа и пречиствателни станции за отпадъчни води 51 на брой. Повече, от колкото са издигнати през целия зрял социализъм “, разяснява тя от парламентарната естрада.
„ Спомняте си каква нечистотия се изсипваше в морето. Вече не е по този начин! “, добави още тя.

В изявлението си тя засегна и тематиката с боклука, като акцентира, че страната ни има едно от най-рестриктивните законодателства в бранша.

„ Какво заварихме през 2009 година, след вашето ръководство? Незакрити депа, над 120 на територията на цялата страна. Липса на районни системи и надвиснала наказателна процедура. Какво е ситуацията в този момент? Всички остарели и неотговарящи на условията депа са закрити, а в ход е рекултивацията им, за което има обезпечено финансиране. Вече има 52 районни системи за ръководство на отпадъците. В София работи най-големия цех на Балканите. Дори него се опитвахте да саботирате “, обърна се тя към депутатите от опозицията.

Според Василева по тематиката с замърсяването на въздуха има още да се работи, само че през годините там също са постигнали доста положителни резултати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР