В линейката с нелегални чужденци в Бургаско, за която в

...
В линейката с нелегални чужденци в Бургаско, за която в
Коментари Харесай

В линейката с мигранти са открити и наркотици


В колата за спешна помощ с незаконни чужденци в Бургаско, за която в новините още през вчерашния ден, са открити и опиати. С нея са транспортирани 14 души от сирийски, тунизийски и либийски генезис, разкриха през днешния ден полицията и прокуратурата.

Мигрантите са били преоблечени като медици и пациенти. Специализираната кола е тръгнала от пункт Малко Търново, през село Звездец и е спряна в региона на село Драка. Възможен е обаче и още един маршрут - през Евренозово, Варовник още веднъж до Драка.

„ Невъзможността да се премине през контролно-пропускателните пунктове е дала концепция да се употребява профилиран транспорт с вярата да не бъде тестван “, заяви комисар Калоян Калоянов, шеф на ОДМВР Бургас.

Мобилен патрул на жандармерията обаче взема решение да ревизира и мнимите " медици ".

" Достатъчен е фактът, че същите са били с медицински облекла, с маски, обосноваващи изводът на проверяващите, че са медицински лица, действително пренасящи пациенти “, сподели прокурорът Мария Маркова.

" Автомобилът е закупен малко преди месец от компания, която е записана в комерсиалния указател в края на месец ноември тази години, компанията няма предмет на активност и не се занимава с медицински услуги, закупен е от автокъща от град София и задачата е да се употребява тъкмо за този тип незаконна активност “, добави комисар Калоян Калоянов.

Шофьорът трафикант е от София, без престъпно досие. Грозят го от 1 до 6 години затвор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР