В Либия броят на нелегалните мигранти от съседни африкански и

...
В Либия броят на нелегалните мигранти от съседни африкански и
Коментари Харесай

В Либия са се струпали 700 000 нелегални мигранти

В Либия броят на незаконните мигранти от прилежащи африкански и арабски страни доближи 700 хиляди души, заяви шефът на ръководството за битка с противозаконната миграция при либийското Правителство на националното единодушие Ал Мабрук Абдел Хафиз, представен от новинарския портал " Ал Васат " и ТАСС.

Според Хафиз " още към 7000 незаконни се намират в лагерите за бежанци ". Той прикани интернационалната общественост да обърне внимание на хората, които не са регистрирани в специфичните центрове и са пръснати по цялата територия на Либия.

Либия, където се резервира извънредно нестабилна политическа конюнктура, е главен трансферен пункт за незаконни мигранти.

Ройтерс заяви, че италиански прокурори са наредили през днешния ден да бъдат задържани трима души, обвинени за мъчения на мигранти в лагер за задържане в Северозападна Либия. Смята се, че тримата - 22-годишен гвинеец и двама египтяни на 26 и 24 година - членуват в формация, отвлякла и малтретирала десетки хора, съгласно правосъдната заповед за ареста им.

Следователи са събрали свидетелски показания от няколко мигранти, арестувани в някогашната военна база Зауия, които настояват, че са разпознали тримата някогашни свои мъчители измежду жителите на център за регистрация на мигранти в Сицилия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР