В лагера на националния отбор на Хърватия бяха толкова изненадани

...
В лагера на националния отбор на Хърватия бяха толкова изненадани
Коментари Харесай

Ловро Маер: Шапки долу за японците

В лагера на националния тим на Хърватия бяха толкоз сюрпризирани от рейда на Япония на Световното състезание по футбол, колкото евентуално и всеки различен. " Сините самураи ", както назовават японския народен тим, реализира впечатляващи победи с по 2:1 над международните първенци Испания и Германия. А този резултат костваше и отпадането на Бундестима.

Въпреки че имаха доста малко владеене на топката, със единствено 17% против Испания и 26% против германците, те излязоха спечелили и в двата мача. И това е с помощта на силата и скоростта в офанзивите. Хърватите обаче са подготвени да се оправят и с двете мощни страни на азиатския си конкурент. Днес беше медиен ден в хърватския народен тим и пресслужбата на отбора реши да изпрати пред чакащите в залата публицисти двама играчи, които не са изключително постоянно във фокуса.

" Честно да си призная, не чакахме това. А и надали някой е очаквал подобен процес и в двата мача ", разяснява полузащитникът на Хърватия Ловро Маер. " Също по този начин японците демонстрираха, че имената не играят, а надалеч по-важни са сърцето и смелостта. Шапки долу за тях. Заслужиха това и демонстрираха качествата си ".

Хърватия – вицешампион от предходния Мондиал 2018, може и да е любимец съгласно упованията, само че Маер споделя, че прекомерно многото сензации на това състезание ги държат нащрек и им подсказват какъв брой би трябвало да се внимава.

" Ако подцениш някого през днешния ден, той ще се обърне и ще ви ухапе. Всички към този момент играят добър футбол. Видяхме доста изненади на Световното състезание до момента. Аз мисля, че футболът на това състезание е превъзходен. Една от главните аргументи е, че сега се намираме в средата на сезона и съвсем всеки играч е в топ форма ", добавя Майер.

На международни шампионати Хърватия има съвършена традиция в този стадий, защото в никакъв случай до момента не са отпадали на осминафинал при петте си участия на Мондиал като независима страна. И макар че не бяха по този начин впечатляващи като на шампионата в Русия, те направиха нужното, с цел да преминат предварителната фаза с една победа и две равенства. И умората не е фактор.

" Моят контейнер е цялостен. Това е Световното състезание и може да се случи единствено един път в кариерата ти, тъй че би трябвало да се даде максимума ", споделя Йосип Юранович, който играе като десен бек.

" Когато видиш 37-годишния Лука Модрич да спринтира в 89-ата минута, вие също се мотивирате да бягате. При нашият тим всички са в топ форма в средата на сезона ", добавя още бранителят на Селтик (Шотландия).

Попитан дали се тормозят от бързината на Япония, той изясни, че успеха с 4:1 над Канада с поврат им е дала ясна концепция какво да се прави. А Канада също е тим, който залага на скоростта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР