В Кюстендил се провежда специализирана полицейска операция за спазване на

...
В Кюстендил се провежда специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

МВР затегна мерките за сигурност около ромския квартал в Кюстендил


В Кюстендил се организира профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на публичния ред и противоепидемичните ограничения против ковид, заяви регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Акцията ще продължи до 28 юни, а униформените ще наблюдават за скупчване на хора в региона на ревюто на черешова продукция в центъра на града. Ще бъде прецизно следено и придвижването на сезонните служащи.

Припомняме, че през вчерашния ден кметът Петър Паунов изрази претесненията си, че обстановката в града излиза от надзор, тъй като ромите отхвърлят да съблюдават рестриктивните мерки, а на берачите на череши от други общини няма по какъв начин да бъде наложена карантина.

Заради инфектирани с ковид през днешния ден затвориха за стерилизация вътрешното и кардиологичното поделение на пловдивската Транспортна болница. Лекарка е дала позитивна проба за, стана ясно на брифинг на регионалния шеф Дани Каназирева. Изследват се хората, които са били в контакт с нея. Сред новите случаи в Пловдив са и пожарникар от екипа в регион " Тракия " и готвачка в детска градина " Щастливо детство ", заяви регионалният шеф. Жената не е имала директен контакт с децата, а пробите на 11 души спомагателен личен състав са негативни.

В общините Брезово и Асеновград са открити първи случаи на ковид, заяви още Каназирева.

По решение на регионалния медицинския щаб болните от ковид се лекуват единствено в Университетската болница " Свети Георги ". Идната седмица ще се разисква вид и за още една аварийна болница.

От обяд през днешния ден постройката на Община Варна ще бъде затворена за стерилизация. Един чиновник на общината е с позитивна проба с ковид, оповестиха от локалната администрация, без да уточнят дали работата му е обвързвана с обслужване на жители. В момента се откриват хората, коитос а били в контакт с него, които ще бъдат изследвани. Работата на Община Варна ще бъде обновена от понеделник.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР