В кухнята на патронажа в село Смоляновци ще се приготвя

...
В кухнята на патронажа в село Смоляновци ще се приготвя
Коментари Харесай

Социалният патронаж в Смоляновци ще обслужва повече хора /снимки/

В кухнята на патронажа в село Смоляновци ще се подготвя към този момент храна за 150 души от девет села, съобщи кметът на Монтана Златко Живков. Днес той показа резултатите от обновяването на материалната база, дружно с кмета на Смоляновци Пламен Лилчов и шефа на Социалния патронаж в Монтана Димитрина Колова.
По план, финансиран взаимно от фонд „ Социална закрила” и Община Монтана, е закупено съоръжение и обзавеждане за патронажната кухня на стойност 35 000 лв.. С нови печки, фурни, хладилници, фризери, маси, шкафове, съдове от инокс и на автоматизирани уреди за култивиране на зеленчуци ще работят готвачът Павлина Димитрова и нейните 7 помощника. Досега те са приготвяли храна за 80 души на една печка. Започват работа в 4 часа сутринта, с цел да съумеят.
„ Ще бъде по-лесно и няма да закъснява обядът ", споделя Димитрова, която работи в кухнята от 33 години.
„ Освен оборудването на пространствата е изработен и ремонт, посочи кметът Живков. С него средствата за обновяването на кухнята ще стигнат до 55 хиляди лв..
Вече завършва и осъществяването на настоящия ремонт на улици в Смоляновци. Асфалтирани са нарушени сектори на двете входа на селото. За това са отделени 40 хиляди лв. от общинския бюджет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР