В крайбрежието на Западна Австралия гигантска китова акула с огромна

...
В крайбрежието на Западна Австралия гигантска китова акула с огромна
Коментари Харесай

Страшно: Китова акула едва не глътна яхта с туристи

В крайбрежието на Западна Австралия гигантска китова акула с голяма уста бе снимана да плува под яхта с туристи. На фотосите, които съумя да снима фотографът Том Кенън, може да се види, че с голямата си уста тя елементарно може да поглътне лодката с хора.



Тази най-голяма риба на планетата прекарва по-голямата част от времето си на огромна дълбочина, надалеч от хората. Въпреки това, от март до юли, тя може да се види към рифа Нингалу в Кораловия залив и край Ексмут (Австралия).



Кенън сподели за Мирър, че неповторимите фотоси са направени на разстояние към 6 километра от брега. Той призна, че не е било ужасно - тук идват хора от цялостен ​​свят, с цел да видят и фотографират редки риби.



Според фотографа акулата била доста любопитна и плувала дружно с лодката към 50 минути, което е доста рядко, и всички хора на лодката са били доста сюрпризирани от това нейно " държание ".

Китовата акула е най-големият от съществуващите рибни типове. Нейната дължина може да доближи 12 метра, а тежестта 20 тона. Тя се смята за изчезващ тип.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР