В края на всяка календарна година малки фермери и големи

...
В края на всяка календарна година малки фермери и големи
Коментари Харесай

Ръст на исканията за земеделски кредити

В края на всяка календарна година дребни фермери и огромни аграрни стопани стартират подготовка за подсигуряване на бизнеса си през идващия сезон. Голяма част от земеделците не получават дотации, нямат дълга кредитна история или достъпът им до банково кредитиране е мощно стеснен, защото процедурите са тромави, а документите, която се изисква от финансовите институции, е извънредно тежка. Все повече аграрни производители търсят различни източници обезпечаване на преференциално кредитиране, с което да финансират активността си през идната финансова година. Те разчитат напълно на компании като „ Агрион Финанс “, която да им помогне да развиват съвременно и дейно земеделие.

Финансиращото сдружение, което е част от най-разпознаваемият аграрни бранд „ Агрион “, регистрира сериозен растеж на настояванията за разпределяне на заеми в края на годината. Компанията, която е измежду най-активните на пазара на аграрни заеми, създаде профилирани финансови артикули, които напълно дават отговор на потребностите на агробизнеса. „ Агрион Финанс “ предлага на пазара общоприети ипотечни заеми, заеми за оборотни средства и лизинг на земя. Информация за цялостните условия на финансирането, което предлага „ Агрион Финанс “ може да бъде открита на уеб страницата на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

„ Предлаганите от Агрион финансови артикули са създадени по този начин, че да подкрепят активността както на огромните аграрни производители, по този начин и на дребните фермери “, оповестиха от управлението на компанията. Дружеството не слага ограничавания за бранша, в който работи земеделският производител. От „ Агрион Финанс “ разясниха, че няма таван за финансирането, като се ползва самостоятелен предел за всеки кредитоискател, според от характерните му потребности. От фермерите не се търсят гаранти, бизнес-планове, салда или други счетоводни документи. Единственото, което Агрион Финанс желае в залог е земеделска земя. На нивите се прави безвъзмездна оценка за пазарната им стойност.

Щастливи сме, че от ден на ден начинаещи и дребни фермери се обръщат към нашите артикули и ние им оказваме помощ да стартират развиването на съществено земеделие по европейски стандарти, споделиха от „ Агрион Финанс “. Условията и опциите да финансиране са създадени по този начин, че да обгръщат оптимално потребностите и условията на агросектора.

Едно от най-сериозните преимущества на компанията е, че предлага до 100% финансиране на договорката при лизинг на земеделска земя. Оценката за парцела се прави от специалистите на „ Агрион “ и е безусловно безвъзмездна за земеделските производители. Ако тя съответствува с цената на имота, фермерът не дължи първична вноска, а непосредствено стартира да погасява лизингови вноски. Така на процедура земеделецът може да стартира да си заплаща лизинговите вноски, без да влага лични средства като самоучастие.

„ Целта ни е оптимално да облекчим дребните и междинни производители и притежателите на земя, които постоянно са лишени от финансиране “, споделиха от „ Агрион Финанс “. Улесненият достъп до кредитиране разрешава на земеделските стопани да бъдат доста по- гъвкави и конкурентноспособни на пазара, безапелационни са специалистите в агросектора.

Платен материал


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР