В края на всяка година малки фермери и големи земеделски

...
В края на всяка година малки фермери и големи земеделски
Коментари Харесай

Земеделци търсят алтернативни източници на финансиране

В края на всяка година дребни фермери и огромни аграрни стопани стартират трескаво да търсят преференциални разновидности за финансиране на активността си през идната стопанска година. Голяма част от тях от дълго време не разчитат на кредитните институции, където процедурата е тромава и дълга. Съществуващите аграрни заеми изискват от фермерите да следват тежки процедури при одобряването, а огромна част от земеделците не разполагат с спомагателни активи за самоучастие, липсва им изискуемата дълга кредитна история или не получават задоволително дотации, с цел да съфинансират активността си. Последните години доста земеделци разчитат на финансиращи сдружения като „ Агрион Финанс “, с цел да обезпечат активността си и да им да им помогне да развиват съвременно и дейно земеделие.

Специализирани заеми

Специализираното кредитно сдружение, което е част от водача в ръководството на аграрни активи „ Агрион, предлага на българския пазар заем за оборотни средства, универсално ипотечно кредитиране и лизинг на земя. Всичките финансови артикули употребяват като поръчителство земеделска земя, а процедурата за кандидатстване е оптимално опростена, при доста съкратени периоди.
Компанията не събира такси за кандидатстване и разглеждане на документи, не се изискват спомагателни застраховки в интерес на кредитодателя, няма и условие за поръчители или съдлъжници. Дружеството няма ограничавания за бранша, в който работи земеделският производител. Информация за цялостните условия на финансирането, което предлага „ Агрион Финанс “ може да бъде открита на уеб страницата на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

Земя за поръчителство на заема

Предлаганите от Агрион финансови артикули са създадени по този начин, че да подкрепят активността, както на огромните аграрни производители, по този начин и на дребните фермери. Това са част от аргументите заради от компанията записват шести месец поред постоянен растеж на отпуснатите претенции за заем. От фермерите не се търсят гаранти, бизнес-планове, салда или други счетоводни документи. Единственото, което „ Агрион Финанс “ желае като поръчителство на ипотеката е земеделска земя. Няма таван за финансирането, като се ползва самостоятелен предел за всеки кредитоискател, според от характерните му потребности. Оценката на земята се прави от висококвалифицираните специалисти на компанията и е безусловно безвъзмездна за кредитополучателя.

До 100% финансиране при лизинг

За всички, които желаят да купят земя, без да заплащат вкупом за нея, „ Агрион “ предалата до 100% финансиране при лизинг на земеделска земя. Моделът, който предлага компанията, е съществено облекчение за земеделските производители, които желаят да усилят стопанствата си. По този метод те имат опция да вложат свободните си парите в техника или по-качествени семена, което води до по-ефективно и съвременно земеделие. Оценката за парцела се прави от специалистите на „ Агрион “ и е безусловно безвъзмездна за земеделските производители.
Щастливи сме, че от ден на ден начинаещи и дребни фермери се обръщат към нашите артикули и ние им оказваме помощ да стартират развиването на съществено земеделие по европейски стандарти, споделиха от „ Агрион Финанс “. Условията и опциите да финансиране са създадени по този начин, че да обгръщат оптимално потребностите и условията на агросектора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР