В края на седмицата изтича 14-дневният срок, в който собствениците

...
В края на седмицата изтича 14-дневният срок, в който собствениците
Коментари Харесай

Ще обжалват ли санкцията собствениците на къщи за гости с открити нарушения?

В края на седмицата изтича 14-дневният период, в който притежателите на къщите за посетители с открити нарушавания могат да дадат своите възражения към фонд " Земеделие ". Три от санкционираните къщи за посетители са в Русенско, а общата сума, която те би трябвало да възстановят е половин милион лв.. Ще апелират ли глобата притежателите?

Заради открити нарушавания притежателят на къщата за посетители в село Писанец би трябвало да върне евросубсидията от 58 000 лв., с която е направил ремонт на парцела, който има. Казва, че в случай че това се случи, ще банкрутира. Категоричен е, че ще апелира наложената от Държавен фонд „ Земеделие " глоба. Проверката на Българска национална телевизия по-рано откри, че в къщата за посетители няма посетители.

Къщата за посетители в село Писанец е от 8 години. И въпреки че сега е празна, притежателят Ангел Рангелов твърди, че през уикендите посреща групи от по 20-30 души. Няма пояснение за какво попада в листата с нарушавания. Няма подготвеност и да върне взетите евросредства.
Ангел Рангелов - притежател на къща за посетители: Няма по какъв начин да ги върна. Затварям вратата и повече край. Да дойдат да си я вземат. Нямам какво да върша. Аз не съм правил къща. Аз върша ремонт.
Според документите глобата на притежателя е наложена, тъй като не е назначил личен състав. Изискването е за най-малко 5 служащи. Рангелов обаче предпочел самичък да се заеме с работата на рецепцията, почистването на стаите и обезпечаването на храна за туристите. Готов е да апелира глобата.
Ангел Рангелов - притежател на къща за посетители: Аз съм за справедливостта.
В листата с нарушавания попада и Базата за селски туризъм в Глоджево. В нея са вложени 340 000 лв. по Програмата за развиване на селските региони. Имотът обаче е заключен, а локалните хора настояват, че и в тази къща рядко са отсядали посетители. През лятото за малко там са идвали преселници от Турция при свои родственици. Според някогашния аграрни министър Мирослав Найденов невиждано високият % на открити нарушавания в къщите за посетители потвърждава по какъв начин на процедура у нас са се осъществили " неприятни " планове.
Мирослав Найденов - някогашен министър на земеделието и храните: От тези 158 къщи, които би трябвало да възстановят на 100% дотацията има много известни лица. Има и политици и предприемачи, тъй че поздравления за това, че фонд „ Земеделие " съумя да стигне до прекаленост и явно потвърди, че няма политическа защита, най-малко към този миг на тези хора.
След инспекциите притежателите на къщи за посетители би трябвало да върнат общо 46,4 милиона лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР