В края на миналия месец ръководството на Аякс издаде забрана

...
В края на миналия месец ръководството на Аякс издаде забрана
Коментари Харесай

"Аякс" забрани на феновете да молят за фланелки

В края на предишния месец управлението на " Аякс " издаде възбрана към почитателите да молят футболистите на отбора да им подаряват фланелките си. Тя влезе в действие незабавно и по време на мача за Суперкупата на Нидерландия против ПСВ " Айндховен " (3:5) стюарди иззеха плакати с сходни молби.

Причините за крайното решение са няколко. От една страна - тези искания са се нараснали доста напоследък, а задоволените молби (респективно подарени екипи) удрят по бюджета на клуба, защото в един миг се основава недостиг на фланелки. От друга - основават се негативни отзиви за играчите, които откажат да удовлетворят настояванията на ентусиастите. Срещу тях потеглят мнения в обществените мрежи, че са надменни и не ценят поддръжката на публиката.

Третата причина е, че не постоянно подбудите на почитателите са благородни и персонални, като не са необичайност случаите, когато тези фланелки се оферират по-късно на търг в интернет. И най-сетне - един необикновен претекст. В " Аякс " са счели, че хартиените плакати са лесновъзпламеним материал и това заплашва сигурността на публиката.

Всъщност дейностите на 36-кратния шампион на Нидерландия засега са казус измежду по-големите клубове, само че по-малките, които са с стеснен бюджет, към този момент постоянно предизвестяват футболистите си да не се поддават на сходни молби, защото нямат непотребни средства за аварийна екипировка. Вече има доста забрани за размяната на екипи със съперникови играчи след мач.

Няма точни сведения по кое време породи модата измежду почитателите да желаят фланелки, само че измежду по-ранните случаи е фенка на Икер Касияс, която го моли за екипа му по време на Мондиал 2014 в Бразилия. Имаше няколко такива плаката и на Евро 2016, а сетне призивите се увеличиха главоломно. Най-търсени са, естествено, суперзвездите от ранга на Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които могат да прочетат по трибуните в съвсем всеки собствен мач сходни стремежи измежду публиката.

Манията дотолкоз се разрасна, че постоянно се желаят фланелки на звезди от гостуващи тимове. Това предизвика последователи на британския " Брайтън & Хоув Албиън " да разкритикуват част от своята аудитория.

" Привърженици на " Брайтън " седят на трибуните на клубния стадион и искат тениски от играчи на " Арсенал ". Това приказва, че на мачовете ни вървят почитатели на клубове от Топ 6, за които " Брайтън " стои на второ място. Ако ти подкрепяш " Брайтън ", защо ти е фланелка на футболист от различен тим?! Ако играехме в Лига 2 и приемахме отбор от Премиър лийг, някак може да се разбере. Но играем на същото равнище с футболисти от международна големина, освен това всяка седмица. Подобно идолопоклонничество обезценява " Брайтън ". Намирате се на трибуните, с цел да подкрепяте своя отбор, не съперника! ", излязоха с изказване почитателите на " чайките ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР