В края на миналата седмица всички говореха за Новак Джокович

...
В края на миналата седмица всички говореха за Новак Джокович
Коментари Харесай

Австралия - Новак Джокович 1:0 и много разгневени фенове

В края на предходната седмица всички говореха за Новак Джокович и за абсурда, в който се забърка около Australian Open. Докато се обясни кой крив и кой - прав, Джокович прекара няколко дни в хотел за бежанци наоколо до летището.
 Новак Джокович, Australian Open, имунизациите и абсурдът, който сръбският тенисист провокира
Австралия изгони Джокович

Кой е той, че да не съблюдава разпоредбите

Въпреки първичното решение на съда Ноле въпреки всичко да получи виза, както и опцията да взе участие на Australian Open, през вчерашния ден, 16 януари, Джокович дефинитивно загуби борбата.

Федералният съд на Австралия реши, че анулирането на визата остава в действие . Ноле получи възбрана за влизане в Австралия за идващите три години и беше депортиран няколко часа преди започването на шампионата .
 Снимка 560375

Малко преди заминаването му, сръбският тенисист направи малко изказване, по време на което изясни, че ще отдели време за отмора и възобновяване, преди да каквито и да било други спомагателни мнения Той не скри разочарованието си от решението на съда за отменяне визата му и невъзможността му да взе участие на Australian Open. Въпреки това тенисистът сподели, въпреки всичко почита решението на съда и ще сътрудничи на съответните органи във връзка със заминаването му от страната.
 Новак Джокович, Australian Open и решението за депортирането на сръбския тенисист
Джокович победи Австралия

Кой крив и кой - прав

" Неудобно ми е, че фокусът през последните седмици беше върху мен и се надявам, че всички ние можем да се съсредоточим върху играта и шампионата, който обичам. Бих желал да пожелая на играчите, формалните лица на шампионата, личния състав, доброволците и почитателите всичко най-хубаво. Накрая, бих желал да благодаря на моето семейство, другари, тим, последователи, почитатели и на моите сънародници за вашата непрекъсната поддръжка. Всички вие бяхте страховит източник на мощ за мен ", приключва Джокович.

И до момента в който Джокович към този момент е в Дубай, през нощта в Белград се организира протест в поддръжка на сръбския тенисист. Небостъргачът в комплекса Belgrade On Water, който е най-високата постройка в страната се трансформира в самобитен екран, на който се развя сръбското знаме, осветено с думите: " Ноле, ти си гордостта на Сърбия ".
 Снимка 560376

" Мисля, че решението на съда е скандално. Разочарована съм. Невероятно е по какъв начин бяха взети две изцяло разнообразни решения за ориста на Джокович в границите на дни ", разяснява министър председателят Ана Бърнабич.

Президентът Александър Вучич съобщи, че е приказвал с тенисиста и го е окуражил, както и че няма самообладание да го види в Сърбия. " Тук, където постоянно ще е добре пристигнал " , разяснява Вучич.
 Новак Джокович, Хауърд Стърн и по какъв начин водещият атакува тенисиста
И Хауърд Стърн против Новак Джокович

Всеки има право на мнение

Много сръбски медии също насочиха рецензии към решението на съда в Австралия. Според локалния публицист Александра Годфроа - Джокович е най-обичайният състезател в страната и това е повода доста от сърбите да одобряват протичащото се с него като офанзива против самите тях, пишат от Reuters.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР