В края на лятото във Варна има все повече бездомни

...
В края на лятото във Варна има все повече бездомни
Коментари Харесай

Нараства броят на бездомните кучета във Варна

В края на лятото във Варна има от ден на ден бездомни кучета. След като обкщинският подслон в Каменар беше затворен през юли, рискът популацията да се разрастне е още по-голям. Решение на казуса предлага Фондация " Лъки Хънт ".

Варна

Общинският подслон в Каменар беше затворен поради неналичието на документи за животните там. Грижата за бездомните кучета беше поверена на Фондация " Лъки Хънт ".

От Община Варна обявиха, че приютът ще се ремонтира, а чиновниците дават отговор за прибирането на бездомните животни, които ще бъдат кастрирани в мобилната клиника на фондацията в двора на приюта.
Филип Ромбалд: Ние имаме клиника, имаме лекари, имаме всичко и споделяме, ние ще свършим работа - ще раздаваме упойките, ще ловим кучета, ще вършим кастрации, само че това е единствено първата стъпка.
Бюджетът на общинския подслон за тази година надвишава половин милион лв.. През юли сумата е едвам 10 000 за ветеринарни грижи, които ще бъдат дадени на " Лъки Хънт ". Община Варна ще заплаща за кастрацията на всяко уловено от чиновници на приюта куче. Съвместната работа ще стартира с огромна акция от 24 до 27 септември.
Антония Стоянова, секретар: Хората могат да подадат сигнал на телефоните, които са оповестени, на 112, на двата телефона на община Варна и на ОПБК Каменар.
От Фондацията приканват хората, които не могат да се свържат с общината, да доведат животните, за които се грижат, в приюта в Каменар. Процедурата ще е безвъзмездна за всички. Не е ясно обаче кой ще се грижи за ранените или нападателните кучета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР