В края на годината най-успешният български футболен отбор от последното

...
В края на годината най-успешният български футболен отбор от последното
Коментари Харесай

"Лудогорец" едва за втори път няма да зимува на върха

В края на годината най-успешният български футболен тим от последното десетилетие - " Лудогорец ", се оказа на второ място в класирането. След изиграването на последния си отсрочен мач (0:0 с " Левски " ) разградчани събраха 43 т. и останаха на една след " ЦСКА-София ".

Влияние за това оказаха изгубените 4 точки в последните три турнирни дуела за годината (1:1 с " ЦСКА 1948 " и въпросното нулево тъждество с " Левски " ). В същото време " ЦСКА-София " не сподели някаква особена игра, само че направи единствено една неточност след загубата си от " Лудогорец " с 1:2 на 10 октомври, завършвайки 0:0 с " Локомотив 1929 " (Сф) в XVII кръг.

По този метод разградчани изостават от водача след есенните мачове едвам за повторно след влизането си в елита през лятото на 2011 година Първо това се случи в края на 2014 година, когато " Лудогорец " бе на 3 точки след ЦСКА. Имаше и случай, когато " Лудогорец " бе еднакъв с съперника си, само че пък с по-добър баланс - през декември 2011 година по 36 т. още веднъж с ЦСКА.

Общото във всички години е, че без значение от всичко в последна сметка разградчани завоюваха купата в края на сезона. И по този начин към този момент 11 пъти подред.

Сега напролет на 2023 година в борбата сред " Лудогорец " и " ЦСКА-София " ще има единствено един спомагателен фактор - ангажираността на сегашния първенец в евротурнирите. И по-точно идните два плейофни мача в Лига на конференцията против " Андерлехт " (на 16 и 23 февруари). Евентуално продължение напред би довело до струпване на отмалялост у футболистите на " Лудогорец ", само че пък те имат на своя страна опита от предходни сходни интензивни интервали.

 

НАГЛАСИТЕ ПРЕДИ БИТКАТА НАПРОЛЕТ

След последния мач на " ЦСКА-София " за 2022 година (б.р. - 1/8-финала против " Септември " за купата, извоюван с 2:1) треньорът Саша Илич съобщи: " Изпращаме един сложен полусезон за нас. В някои от мачовете не бяхме на равнище. Мога да загатна мача с " Левски ", когато загубихме изцяло справедливо, тъй като не играхме както би трябвало. Още с идването си обаче споделих, че ЦСКА е тим, който би трябвало да се бори за купата. Знам, че пролетта ще ни бъде доста мъчно, само че ние би трябвало да се преборим с " Лудогорец ".

Наставникът на " Лудогорец " Анте Шимунджа пък разяснява позицията на отбора си по този начин: " Винаги желаеме да сме преди всичко. Сега не сме, само че нямаме проблем с атмосферата в тима. Това няма да ни тормози, а ще ни даде спомагателна мотивация. Тази година ЦСКА играе доста добре, а идната част от сезона ще бъде доста тежка ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР