В Козлодуй се състоя официалната церемония по откриването на реновирания

...
В Козлодуй се състоя официалната церемония по откриването на реновирания
Коментари Харесай

Откриха реновирания Радецки

В Козлодуй се състоя формалната гала по откриването на реновирания. Той е филиал на Националния исторически музе и има за цел да разпространява делото на поета и бунтовник Христо Ботев.
На е показана музейна експозиция за историята на паметния поход на Ботевата чета от Козлодуйския бряг до връх Околчица и геройската крах на поета-революционер, което е надълбоко прочувствена тематика за всеки български жител.
 Приключи първия стадий от ремонтните действия на кораба Радецки Приключи първия стадий от ремонтните действия на кораба " Радецки "
Късно вечерта на 30-ти януари 2020 година, кораб-музей „ Параход Радецки ” се завърна в град Козлодуй. След като през 2019 година Мин...
Една от атракциите, които предлага параход „ Радецки ” на посетителите, е едночасова разходка в пристанище Козлодуй. Плаванията се правят единствено от май до октомври.
От началото на месец юни 2020 година музей „ Параход Радецки ” посреща своите гости с напълно актуализирана отдадена на националния воин Христо Ботев и проследяваща историческите събития от май 1876 година Във връзка с актуалната пандемична обстановка и за предотвратяване от заразяване с Коронавирус 19, плановите плавания с параход „ Радецки ” в акваторията на Козлодуй към този момент няма да се реализират.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР