В Корейската народнодемократична република (КНДР) може да настъпят радикални реформи,

...
В Корейската народнодемократична република (КНДР) може да настъпят радикални реформи,
Коментари Харесай

КНДР е пред радикални реформи?

В Корейската народнодемократична република (КНДР) може да настъпят радикални промени, допусна ТАСС.

Според южнокорейски медии, представени от съветската организация, ръководеща азиатската комунистическа страна Корейска трудова партия е свикала ексклузивен пленум за на следващия ден в Пхенян. В късото известие на управляващите на Северна Корея написа, че форумът е плануван по отношение на исторически значим интервал, който слага пред страната нови условия.

Въпреки че не се показва какво тъкмо ще разисква елитът на КНДР в петък, се счита, че Пхенян ще тръгне по пътя на коренни промени във външната политика. "Вероятно участниците в пленума ще решат за преустановяване на севернокорейската нуклеарна стратегия и възстановяване на връзките на КНДР с Южна Корея, Япония и Съединени американски щати ", счита специалист от Сеул.

Новината за идния конгрес бе публикувана на фона на предстоящата първа от десетилетия среща на водачите на двете страни, намиращи се на разделения от Втората международна война Корейски полуостров. Президентът на Южна Корея Мун Чже Ин и Ким Чен Ун имат планувани договаряния в пограничен регион на 27 април.

Ситуацията в КНДР бе разисквана и от американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила и японския министър председател Шиндзо Абе, който бе посетител на стопанина на Белия дом. Двамата политици показаха своята вяра, че разговорът с Пхенян ще бъде градивен. Тръмп удостовери за плануваната среща Ким Чен Ун през юни. "Надявам се, че нашият диалог ще бъде работлив. В противоположен случай аз ще напусна договарянията ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР