В контекста на динамичната социална и политическа обстановка в България

...
В контекста на динамичната социална и политическа обстановка в България
Коментари Харесай

Къде е изкуството? пита конкурс за плакати на Гьоте-институт

В подтекста на динамичната обществена и политическа конюнктура в България Гьоте-институт афишира конкурс за плакати, които разясняват свободата, демокрацията и ролята на изкуството в обществото през днешния ден. Пет оферти за плакати ще бъдат разпечатани и публикувани в София.
На фона на съпътстващите ни събития, които не престават да бъдат неизмеримо време и тестване за демокрацията у нас, се надигат редица наболели въпроси за политиката, свободата и бъдещето. В този подтекст Гьоте-институт слага въпроси за изкуството – къде е то през днешния ден и къде би трябвало да бъде? Каква роля заемат артистите в политическия спор?
В търсене на отговор институтът афишира конкурс за плакати на тематика: „ Къде е изкуството? “. Като самобитен апел към деяние той ще търси произведения, разглеждащи тематиката за митинга като свободна форма на изложение, демократичните полезности и ролята на изкуството във връзка с политиката. Приемат се рисунка, илюстрация, графика, снимка или лирика на актьори от България или Германия от всички възрасти.
От всички получени оферти Гьоте-институт ще избере пет, които ще бъдат разпечатани в тираж от 250 бройки публикувани навън в София при започване на октомври. Избраните петима актьори ще получат хонорар в размер на 200 лева Освен определените в състезанието пет изображения в плакатната акция ще се разпространят визии и текстове, зародили по време на програмата на Sofia Art Week 2020.
Кандидатури се одобряват до 27 септември 2020 на адрес: [email protected].
Кандидатурата би трябвало да съдържа следните файлове:
• Предложение за афиш – изображение за обзор (preview) като.jpeg файл;
• Концепция или малко изложение (по желание);
• Кратка информация за претендента и данни за контакт (прилагането на креативна биография или портфолио е целесъобразно, само че не задължително) – като doc или.pdf-файл;
 Радослава Стоянова: Учителството е специалност за смели хора Радослава Стоянова: Учителството е специалност за смели хора
Г-жа Радослава Стоянова е преподавател по немски език в СУ " Васил Левски " в Севлиево. Тя е квалифициран преподавател, приключил образованието си във ВТ...
• Тема на писмото: PLAKATAKTION Име Фамилия;
• Максимален размер на всички приложени файлове: 10 MB;
• Не се одобряват линкове за събаряне на файлове.
• Кандидатури, които не дават отговор на техническите условия, няма да се преглеждат.
Конкурсът се случва в границите на дълготрайния план „ ArtPolitics “ на Гьоте-институт България, който в идващите месеци ще включи още уъркшопи за художници, дискурсивни стратегии и други Партньор на акцията с плакати са Sofia Art Week и Aether София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР