"В Комисията по земеделие и развитие на селските райони (АГРИ)

...
"В Комисията по земеделие и развитие на селските райони (АГРИ)
Коментари Харесай

Асим Адемов: Призовахме да бъдат заложени достатъчно средства в Бюджета на ЕС за 2020 г. за борба с АЧС

"В Комисията по земеделие и развиване на селските региони (АГРИ) на Европейския парламент обсъдихме проектостановище по Общия бюджет на Европейски Съюз за 2020 година, по отношение на средствата, планувани за земеделие през идната година.

Това показа евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов във връзка битката с чумата по свинете. "Предвид комплицираната конюнктура в Румъния и България в битката с африканската чума по свинете (АЧС) и дълготрайният темперамент на ограниченията (оперативни, надзорни и превантивни), които би трябвало да се ползват до цялостното справяне с казуса, считаме за належащо в Бюджета на Европейски Съюз за идната година да бъдат заделени задоволително средства за битка със болестта. В тази връзка, дружно с румънските си сътрудници от ЕНП - заместник-председателя на комисията АГРИ Даниел Буда, Дан Мотреану и Зигфрид Муресан, внесохме искане за опазване на най-малко досегашните равнища на финансиране за предварителна защита и битка с АЧС (28 млн. евро са плануваните за тази цел в бюджета на Европейски Съюз за 2019 г.) ", разкри още той представен от пресцентъра на ГЕРБ.

"В последвалата замяна на отзиви, специалистите от Европейска комисия подчертаха, че деликатно преглеждат всяко постъпило искане за помощ от засегнатите държави-членки и подхващат нужните стъпки по обезщетение на вредите ", сподели още Асим Адемов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР