В Комисията по култура и медии дискутира по законопроекта за

...
В Комисията по култура и медии дискутира по законопроекта за
Коментари Харесай

В Комисията по култура и медии дискутираха по законопроекта за собствеността на медиите

В Комисията по просвета и медии дискутира по законопроекта за собствеността на медиите Комисията по просвета и медии в Народното събрание провежда разискване на признатите на първо четене промени в Закона за наложителното складиране на печатни и други творби . Вносители на предложенията за регулация на медиите са депутати от Движение за права и свободи, измежду които и Делян Пеевски.
 
Идеята на вчерашната полемика бе да се чуят мненията на институции , които имат отношение към Закона, неправителствени организации и на самите медии. Законопроектът беше признат през юли, след което беше даден дълъг период за промени, които да бъдат разисквани преди второто четене.
 

„ Целта е новият закон да помогне за осветляване на собствеността на медиите и тяхното непазарно финансиране ”, изясни депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев , който дружно с сътрудниците си Делян Пеевски, Велислава Кръстева и Хамид Хамид са вносители на закона .
 
Преди началото на разискването еврокомисарят Мария Габриел поздрави депутатите и прикани медиите да бъдат сътрудници на Европейската комисия (ЕК) в битката с медийната дезинформация. Тя призна, че е впечатлена от желанието да се организира този спор и да има по-усъвършенствано законодателство.

След това еврокомисарят изиска дейности за понижаване на разпространението на дезинформация и за ограничение на въздействието на подправените вести.-->

 

Главният редактор на уеб страницата OFFNews.bg Владимир Йончев направи друго предложение за допълнение на медийния закон. Той предложи да се направи по този начин, че засегнатите страни да могат да съдят анонимните уеб сайтове за плагиатство, т.е. да се знае юридическото лице, отговорно за тях.
 
Предстои Законът да бъде прегледан и на второ четене в пленарната зала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР