В Комисията по финансов надзор няма установени нарушения на законодателството,

...
В Комисията по финансов надзор няма установени нарушения на законодателството,
Коментари Харесай

КФН: Няма установени нарушения от Градус АД

В Комисията по финансов контрол няма открити нарушавания на законодателството, което се отнася до активността на обществените сдружения, в това число и за активността, осъществявана от " " АД и неговите дъщерни компании. Това оповестиха от КФН. 
За интервала, през който сдружението е обществено от 2018 година до сегашния миг не са открити нарушавания на законодателството до придобиване на обществен статут, който не предстои на контрол от КФН, се показва в известието от институцията. От там акцентират, че правят регулярни настоящи инспекции.
 Пенсионните сдружения с формален коментар по абсурда с компания Градус * Пенсионните сдружения с формален коментар по абсурда с компания " Градус " *
" Молим всяко лице или институция, разполагащи с съответна информация и доказателства за злоупотреби по това първично обществено предлага...
Комисията за финансов контрол се самосезира и разпореди инспекция на активността на общественото сдружение " Градус " АД по отношение на съблюдаване на използваното особено законодателство от момента на придобиване на статут на обществено сдружение. В случай че в КФН постъпи спомагателна информация, сведения и/или документи, които имат отношение към осъществяваната инспекция, същите ще бъдат оценени, а резултатите от разбора ще бъдат приобщени към инспекцията.
Причина за инспекцията е медийния интерес откакто през предходната седмица земеделският производител Светослав Илчовски упрекна съсобственика на производителя на пилешко Иван Ангелов в корупция и в показване на кухи обороти, с които е повишил изкуствено цената на акциите на сдружение преди излизането му на борсата. бяха направени пред комисията по инспекция на ръководството с ръководител Мая Манолова. От " Градус " към този момент се заканиха. По-рано денем член на управлението на акционерното сдружение, в което увери, че докладите са правилни, а поради отправените обвинявания акционерите в компанията са изгубили 20 млн. лева
Акциите на компанията пострадаха в петък,. Днес бяха изтъргувани съвсем 32 хил акции на компанията като поевтиняха с 2.74%. При реализиране на първичното обществено предложение на акции на " Градус " АД не са открити нарушавания, като са спазени всички използвани към датата на реализирането му условия на настоящото законодателство. Това афишира през днешния ден КФН, която припомня, че активността на компанията не е била обект на нейната регулация преди да стане обществена.
По основния въпрос за " кухите обороти ", по думите на Светослав Илчовски, комисията показва, че откакто е разгледала проспекта на " Градус " е поискала да в профил " установени непълноти и несъответствия " в период от 1 месец " с оглед застраховане на оптимално откриване на данните за финансовото положение на емитента и неговата група и обвързваните с активността му опасности за обезпечаване на опция вложителите да разполагат с нужната информация преди да вземат решение дали да влагат в предлаганите скъпи бумаги ".
 Илчовски заприказва отново - за Бойко Борисов, за покупко-продажби и обороти на компания Градус (ВИДЕО) Илчовски заприказва отново - за Бойко Борисов, за покупко-продажби и обороти на компания " Градус " (ВИДЕО)
Нямам визия дали пачките и кюлчетата са били в спалнята на Бойко Борисов или са импортирани там. Това съобщи предприемачът Светослав Илчов...
От обяснението се схваща, че това се е наложило поради разликата сред избраната минимална емисионна стойност от 1.80 лева и оптималната цена на новите акции от 2.35 лева, които са по-високи от балансовата стойност на една акция преди нарастването на капитала на компанията. Така комисията стимулира за какво е изискала да се показа подробна аргументация на ценовия диапазон за установяване на емисионната стойност на акциите.
От КФН прецизират, че сред август 2018 година до края на месец април 2021 година общо изтъргуваният размер акции от капитала на сдружението е 10 147 628,00 бр. акции, при най-ниска цена 1,35 лева и най-висока цена 1,85 лева Балансовата стойност на една акция на " Градус " АД към 31.03.2021 година е 1,30 лева Цената на една акция на същата компания при затварянето на пазара на 05.05.2021 година е 1,56 лева, а към - 07.05.2021 година - е на равнище от към 1.45 лева, т.е. налице е спад от 6,4 %. Горното не дава учредения за подозрения за съществуването на измами или нередности при продажбата на акции на сдружението на " Българска фондова борса " АД. В интервала, в който " Градус " АД е обществено сдружение, в КФН не са постъпвали тъжби или сигнали от лица, вложили в скъпи бумаги на компанията, се споделя още в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР