В коментар на санкциите по закона Магнитски, и още физически

...
В коментар на санкциите по закона Магнитски, и още физически
Коментари Харесай

Иван Костов за санкциите на САЩ: Защо БНБ бездейства и кой предупреди Пеевски?

В коментар на глобите по закона " Магнитски ", и още физически и юридически лица в България, някогашният министър председател Иван Костов разяснява, че кардиналната цел на тези ограничения е унищожаването на корпуционните мрежи на нарушителите на човешки права посредством спиране на интервенциите им в щатски долари и активи в Съединени американски щати, без значение от породените съпътстващи вреди на стопанската система и бизнеса.

" Смисълът на глобите е да се спре кръвоносната система, т.е. паричните интервенции на корупционните мрежи. Това не е нуклеарен гърмеж, това е изсушаване на тези мрежи, с цел да не могат да действат ", разяснява Костов в четвъртък пред БНР.

Той сложи въпрос пред Управителния съвет на Българска народна банка по какъв начин пази българските банките от риск да не попаднат под наказания.

Ако не престават да обслужват левовите сметки на глобените лица, самите банки ще подлежат на наказания от страна на Съединени американски щати, означи Костов и добави, че следователно Българска народна банка не пази ползите на вложителите в банките.

Според него Българска народна банка би трябвало да излезе с документ, с който да предизвести банките за рисковете, които поемат и да изиска от тях проекти по какъв начин ръководят тези опасности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР