В Колумбия четири деца от едно семейство бяха открити живи

...
В Колумбия четири деца от едно семейство бяха открити живи
Коментари Харесай

В Колумбия 4 деца бяха открити живи след 40-дневно издирване в джунглата

В Колумбия четири деца от едно семейство бяха открити живи след дълготрайно търсене. Това стана 40 дни, откакто самолетът, в който пътували, катастрофира в джунглата, предава БНР. 

 

Децата на възраст 13, 9, 4 години и бебе на една година са били на борда на самолета с майка си и двама водачи, когато той се разрушил на 1 май.

 

Майката и останалите възрастни са починали и децата са се справяли сами след случилото се.

 

Колумбийският президент Густаво Петро заяви, че те към този момент получават здравна помощ и акцентира, че намирането им след седмици търсене е " наслада за цялата страна ":

 

" Местните общности, които помагаха в напъните за търсене, дружно с военните сили откриха децата 40 дни след самолетната злополука. Тези деца дадоха образец за оцеляване, който ще остане в историята. Днес те са децата на мира и децата на Колумбия “.

 

Президентът Петро беше подложен на критика предишния месец, когато от администрацията му преждевременно оповестиха в Туитър, че децата са открити, откакто екипите се натъкнаха в джунглата на следи от тях. 

" Майката джунгла ги върна " - по този начин е реагирал дядото. Децата са от коренното население и се счита, че основна роля за щастливата развръзка са изиграли  познанията им за растенията и оцеляването в джунглата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР