В кои страни престъпността е най-малка? Според последни изследвания Япония

...
В кои страни престъпността е най-малка? Според последни изследвания Япония
Коментари Харесай

Японски шофьор на камион откраднал повече от 5800 велосипедни седалки

В кои страни престъпността е най-малка? Според последни проучвания Япония може да се похвали с извънредно високо гражданско общество и добре готова полиция. Легендите описват, че в страната се правят толкоз малко закононарушения, че се затварят затвори, полицията бездейства и от време на време просто седят и следят отключени коли, с цел да видят дали някой няма да се опита да вземе нещо дребно от тях. Такива са легендите, а и при съществуването на толкоз невероятна полицейска система, желаеме да попитаме по какъв начин е вероятен идващият случай?
Може би един от най-големите японски нарушители на новото време в секцията на битови закононарушения, където попадат и кражбите, е Хироаки Суда.

Този човек е задържан на 13 февруари, тази година. Обвинението е кражба на две велосипедни седалки. Всяка от тях се прави оценка на сумата от 75 $. Ако желаете да прецените качеството на работа, записите били от 29 и 30 ноември, 2019 година. Когато е спретнат в районното ръководство, Хироаки признава всичко и също по този начин сподела на управляващите, че през последните 25 години се занимава единствено с това. Ако се пробвате да изчислите извоюваната сума, няма смисъл. Суда в никакъв случай не е продал и една седалка, той споделя, че краде, тъй като това е много добър метод да разпуска след дълъг работен ден. И тъй като работи като водач на камион, Суда се възползва от всеки комфортен миг да смъкна някоя велосипедна седалка. Още по-забавното е, че показаните седалки на полицията са единствено дребна част от всички открити в дома на клептомана. Полицията предлага на всеки потърпевш да прегледа архивните фотоси и в случай че може да познае своята, да си я прибере. Поне знаем каква е разликата сред американските и японските водачи – първите влизат в документалните филми като най-опасните нарушители, а вторите са част от занимателните вести в Япония. Суда по този начин и не е дал отговор за какво тъкмо седалки са били неговата уязвимост.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР