В Кнежа подготвят поредица от събития, посветени на годишнината от

...
В Кнежа подготвят поредица от събития, посветени на годишнината от
Коментари Харесай

В Кнежа подготвят поредица от събития, посветени на 150 години от гибелта на Левски


В Кнежа приготвят поредност от събития, отдадени на годишнината от гибелта на Васил Левски. Те ще преминат под наслов " 150 години памет за величие ". Това заяви за Българска телеграфна агенция Глория Кончарска, механически помощник към отдел " Култура и спорт " в общинската администрация.

За девети следващ път ще се организира състезанието за декламиране на художествени текстове и стихове, отдадени на Апостола на свободата, " Левски ще живее постоянно ". Той е предопределен за възпитаници от пети до дванадесети клас.

" Тази година даваме опция и на най-малките да се включат в програмата за отбелязване на годишнината от гибелта на Левски. За тях организираме конкурс за рисунка. Младите създатели могат да нарисуват портрет на Апостола - в цялостен растеж или сцена от живота или активността му, която откровено ги е докоснала и въодушевила ", сподели Кончарска. В креативната конкуренция могат да вземат участие деца от всички детски градини и в учебна възраст от първи до четвърти клас. Награждаването на най-добре представителите се участници ще се организира на 18 февруари в Народно читалище (НЧ) " Борба 1869 ". Тогава ще се състои и общинският стадий на рецитаторския конкурс.  

В програмата за отбелязване на годишнината е и сказка на тематика " Живот и дело на Васил Левски " с историка Иван Тренев, която ще се организира на 17 февруари в читалището.

Финалът на събитията ще е с художествено-музикална стратегия, готова от обединения при НЧ " Борба 1896 " и двете съществени учебни заведения, които носят името на Левски, в Кнежа и село Еница. 

Заявка за присъединяване в състезанията може да бъде изтеглена от . 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР