В Китай започнаха клинични изпитвания за потенциална коронавирусна ваксина, разработена

...
В Китай започнаха клинични изпитвания за потенциална коронавирусна ваксина, разработена
Коментари Харесай

Стартираха тестовете на германо-китайска ваксина за COVID-19

В Китай започнаха клинични изпитвания за евентуална коронавирусна ваксина, създадена от немската фармацевтична група BioNTech с китайската компания Fosun Pharma, съобщи БГНЕС.
Седемдесет и двама участници към този момент са получили първата си доза след утвърждение за изпитване на фаза 1 от китайските регулаторни органи, показват в изказване BioNTech и Fosun Pharma.
BNT162b1 е един от четирите евентуални претенденти за ваксина, основани на личната технология mRNA на BioNTech.
Друг, BNT162b2, се прави оценка в световно изследване на фаза 3, извършено от BioNTech и американския колос Pfizer, което стартира на 27 юли.
Изпитването при фаза 1 в Китай включва 144 участници, които ще получат две дози в границите на 21 дни.
Тези, които са на възраст от 18 до 55 години, ще вземат участие първи, последвани от възрастни хора.
Лабораториите по света се надпреварват да намерят ваксина, която да ограничи COVID-19, който към този момент лиши повече от 700 000 живота и е прекратила поминъка на милиони.
В момента се създават над 200 кандидат-ваксини с почти двайсетина от тях, намиращи се на стадий на клинични изпитвания с хора доброволци.
Няколко китайски компании са отпред на международната конкуренция за ваксини, до момента в който Русия съобщи, че се надява да бъде първата в света, която ще създаде ваксина за обществото, с целева дата септември.
Но медикаментите евентуално ще бъдат изправени пред засилен надзор, като се има поради, че регулаторните системи и в двете страни са надалеч по-непрозрачни, в сравнение с Запад.
Наред с разновидността на BioNTech/Pfizer, две други западни коронавирусни ваксини са в заключителната трета фаза на тествания: едната е създадена от американската биотехнологична компания Moderna и Националните институти за здраве; а другата - от Оксфордския университет и английската AstraZeneca.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР