В Китай дълго време производството се развиваше така, че да

...
В Китай дълго време производството се развиваше така, че да
Коментари Харесай

Най-голямата в света плаваща слънчева електроцентрала

В Китай дълго време производството се развиваше по този начин, че да обезпечава на страната лидерска позиция и да се изпреварят другите страни по размер на създаваната продукция, написа profit.bg.

Като резултат страната стартира да се задъхва от смога, който фабриките създаваха.

Нужни бяха незабавни ограничения. Поради това политиците взеха решение да създадат нещо основно – бързо да се ориентират към различни източници на сила.

Преди дни управляващите в Китай оповестиха, че най-голямата в света плаваща слънчева електроцентрала е пусната в употреба. Тя даже към този момент е обвързвана с локалната ел. мрежа.

Централата е ситуирана покрай град Хуайнан в провинция Анхой. Разполага с мощ 40 мегавата и е създадена от инженери от компания Sungrow Power Supply Co.

Ироничното в цялата история е, че електроцентралата е ситуирана на място, което съставлява потопена кариера за въглища. Едно време тя е осигурявала на страната изкопаемо гориво, което замърсява атмосферата.

Миналата година Китай пусна на вода 20-мегаватова слънчева електроцентрала. Страната възнамерява интензивно да развива този вид структури през идващите години.

Плаващите слънчеви електроцентрали стават все по-популярни, с помощта на своя неповторим дизайн и отсъствието на нуждата от инсталиране върху земя.

Ниската температура на повърхността на моретата и океаните разрешават дейно да се охлаждат фотоелектрическите панели и се намалява риска от повреди.

До 2020 година Китай възнамерява да усили количеството на силата, добивана от слънчеви електроцентали до 20% от общия размер на потреблението.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР