В Кипър се обмисля връщането на задължително използване на защитна

...
В Кипър се обмисля връщането на задължително използване на защитна
Коментари Харесай

В Кипър обмислят връщането на маските на закрито


В Кипър се обмисля връщането на наложително потребление на защитна маска на някои закрити места поради забележителното увеличение на случаите на ковид. Здравното министерство още веднъж издаде рекомендации за съблюдаване на ограниченията за персонална отбрана.

Близо 7300 са новооткритите позитивни случаи на ковид в Кипър през миналата седмица, което е съвсем 10% от направените проби, усилват се и приетите в болница пациенти, заяви здравното министерство в седмичната си информация, представени от БНР.

Днес до края на деня здравният министър Михалис Хаджипанделас чака мнението на членовете на Научния съвещателен комитет за развиването на епидемиологичната обстановка. Той слага пред тях и въпроса дали да се върне потреблението на маска в аптеки, за чиновниците в заведения за хранене и места за забавление, както и на някои обществени събития.

 

От здравното министерство още веднъж предложиха хората да съблюдават ограниченията за персонална отбрана, с цел да се предотврати по-голямо разпространяване на болестта.

Продължава и слагането на четвъртата бустерна ваксина против ковид, подсети здравното министерство през днешния ден. Тя се предлага за хората над 60-годишна възраст, здравни експерти, пациенти с редица хронични болести.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР