В Киев започва срещата ЕС-Украйна. В момента, в който влакът

...
В Киев започва срещата ЕС-Украйна. В момента, в който влакът
Коментари Харесай

Дрескодът на ЕС за срещата в Украйна: Носете костюм, а не зелено като Зеленски

В Киев стартира срещата ЕС-Украйна. В момента, в който влакът с публични представители на Европейски Съюз се е подготвял да замине за Украйна, една вътрешна записка за обмисляне ясно демонстрира: освен думите, само че и облеклата могат да създадат посланието.

Това е истината, която политиците не обичат да признават: работата им постоянно е обвързвана колкото с фотосесии и символика, толкоз и с действителна политика, написа " Политико ".

Това може да изясни и за какво още преди Европейски Съюз да завърши дневния ред и листата с гостите за идната двудневна среща на върха в Украйна, на която ще участват голям брой висши водачи на Европейски Съюз, които ще се съберат с украински публични лица, е публикувана вътрешна записка с ясно обръщение: Има дрескод.

Вътре: " Обичайно бизнес облекло " (или елате както сте облечени в Брюксел).

Вън: " Зелено, каки или прекомерно ярки цветове " (рядко срещано в Европейския квартал).

Причината за бележката, изпратена предходната седмица и забелязана от " Политико ", е явен опит да се резервира военният образ за домакините и украинския президент Володимир Зеленски, който трансформира зелената армейска тениска на в своя вездесъща военна униформа. Планиращите в Европейски Съюз евентуално са наясно, че това е жанр, подобаващ за тези, които се борят против бруталното съветско настъпление - само че не толкоз за еврокомисар.

Разбира се, длъжностните лица на Европейски Съюз са намирали способи да покажат взаимност с Украйна и в предишното. По време на годишната си тирада за положението на Европейски Съюз ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен беше облечена в блестящо жълто и синьо, което отразяваше украинското знаме. Жените комисари на Европейски Съюз се причислиха към дрескода от публиката, правейки единно фешън обръщение.

В бележката - изпратена от Генералния секретариат на Комисията, който държи под надзор логистиката и протоколните услуги за пътуването - не се дава никакво пояснение за възбраната на ярките цветове по този мотив, само че дипломати от Европейски Съюз обявиха, че тя е в сходство с упованията на континента да не се прекалява с облиците и да се остане в сходство с политическото обръщение. В последна сметка на Европейски Съюз може да се наложи да разочарова Украйна по наболели въпроси като желанието ѝ бързо да се причисли към блока, написа " Политико ".

" Молим ви да пътувате с лек багаж (с раница или нещо подобно), като по опция избягвате куфар ", се споделя в бележката. " Тъй като е невероятно да се планува точното време за пътешестване, целесъобразно е да сте готови да отидете напряко от влака на срещите при идването си, при положение на нужда. "

Като на практика съвет преди зимното пътешестване на пасажерите се споделя, че " комфортните обувки са целесъобразни, а също и топло яке/палто ".

Комфортът при пътешестване обаче предстоящо не е това, което участниците би трябвало да чакат.

Влакът ще бъде препълнен, надалеч от уютното купе, което френският президент Еманюел Макрон получи в спалния вагон до Украйна предходната година: " Ще има самостоятелни спални кушетки с една обща тоалетна във всеки вагон, без бани ".

При толкоз доста грижа за външния тип на пасажерите се напомня, че всяка фотография би трябвало безапелационно да поддържа - а не да замества - политическото обръщение, което чиновниците на Европейски Съюз са пристигнали да предадат.

Междувременно ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел дойдоха в Украйна. За фон дер Лайен това е четвъртото посещаване в страната след началото на съветската инвазия.

" Този път [пристигам] с моя екип от комисари. Тук сме дружно, с цел да покажем, че Европейски Съюз поддържа Украйна повече от всеки път. И да задълбочим още повече нашата поддръжка и съдействие ", написа ръководителят на Европейската комисия.

Жозеп Борел съобщи, че е дошъл в Киев, " с цел да изпрати най-силния сигнал за поддръжката на Европейски Съюз към всички украинци, които пазят страната си ". " Пристигам в Киев, с цел да предам най-силното обръщение на Европейски Съюз за поддръжка на всички украинци, които пазят страната си. От началото на войната с Русия помощта от Европейски Съюз доближи 50 милиарда евро. Европа е обединена с Украйна от първия ден. И ще продължи да ви поддържа, с цел да успехите и да се възстановите ", убеден е ръководителят на европейската дипломация.

Ройтерс отбелязва, че задачата на визитата на политиците е да подчертаят поддръжката на Европейския съюз за Украйна в навечерието на първата годишнина от пълномащабното навлизане на Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР