В Карлуково от няколко дни цари напрежение, заради съхранявани там

...
В Карлуково от няколко дни цари напрежение, заради съхранявани там
Коментари Харесай

Хората в Карлуково полудяха заради опасни боклуци

В Карлуково от няколко дни царува напрежение, поради съхранявани там рискови отпадъци. Вчера поданици на ловешкото село непринудено излязоха на митинг против това, че тонове пестициди и токсини са изложени навън. Местните желаят да се извозят рисковите боклуци и субстанции допустимо най-бързо.

Стигна се и до напрежение сред кмета на селото, компанията, която извозва отпадъците и хората.

„ В последните дни виждаме, че от 70 тона пестицидите в този момент са към 140. Те стоят на открито без защита и осветяване ”, разясняват поданици пред Нова телевизия.

„ Притесняваме се от тези пестициди, които вредят на цялото население на Карлуково. Тук е безстопанствено. Какво би станало, в случай че някой възпламени тези бидони? Искаме те да бъдат отстранени, тъй като имаме деца тук ”, прибавят протестиращите.

„ Аз съм в непрекъснат контакт с компанията, която е виновна. Сега получавам и нова информация от жителите, че има нови бидони цялостни с пестициди ”, сподели кметът на Карлуково Васил Тодоров.

„ Надявам се до края на февруари всичко да е завършено. Не се носят пестициди, а амбалаж ”, сподели кметът на Луковит Иван Грънчаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР