В Каменград очакваме туристи, които да ползват основно СПА, казва

...
В Каменград очакваме туристи, които да ползват основно СПА, казва
Коментари Харесай

Програмата ни за 2021 г. е много амбициозна

В " Каменград " чакаме туристи, които да употребяват главно СПА, споделя Михаил Атанасов, шеф на " Тракийски хотелиери "
- Господин Атанасов, разкажете повече за плана за уголемение на " Каменград ".
- Общата РЗП на новата част ще е близо 5000 км. м. Там ще има 56 двойни първокласни стаи, 5 жилището, а СПА центърът ще стане двойно по-голям. Ще има и нов ресторант, който ще дава отговор на всички модерни условия. Ще създадем и частична реставрация на остарялата част. Като сегмент ние не променяме доста фокуса на туристите, които идват и сега - 4+ звезди, гостите ни са от междинния и високия клас. Предвиждаме туристи, които да употребяват главно СПА. Защото в този момент не ни стига легловата база. Ще използваме минералната вода, с която разполага хотелът, както и сега. Тя е с температура 48 градуса, потребна е за стомашно чревния тракт, само че не е от вида за санаториум, където би трябвало да е с по-висока минерализация. Ще имаме медикъл СПА, балнео СПА - ще станем същински СПА хотел, какъвто постоянно сме желали да бъдем. Естествено, хотелът е подобаващ и за огромни събития - спортни, конференции, тържества, за които употребяваме спортната ни зала " Арена Асарел " - тя е за 2000 индивида. Очакваме да задържим актуалната ни претовареност, която е към 70% и нагоре в положителните времена.
- Работи ли сега хотел " Каменград "?
- Да, хотелът работи при съблюдаване на всички предложени ограничения - събирания до 15 индивида, в 22 часа затваряме, предлагаме храна по стаите - тази услуга се радва на огромен интерес. СПА центърът се употребява като се изключи процедурите които са неразрешени, като парната баня, да вземем за пример. Но сауните работят, имаме три типа - инфраред, елементарна финландска и  билкова. Отворен е и басейнът с топла минерална вода.  
- Оригиналът на Панагюрското богатство ли е максимален магнит за туристи, когато гостува в града?
- Когато оригиналът на съкровището е в града, дори не ни стигат стаите. Но имаме още един хотел - " Парк хотел Асарел ", който е по-скоро със спортна устременост.
" Каменград " е лицето на града от позиция на туристическата промишленост, в центъра е, прочут от дълги години. И с помощта на поддръжката на " Асарел-Медет " ще го създадем още по-добър. Когато бъде приключен през втората половина на 2022 година ще имаме над 100 пространства и ще можем да посрещнем сред 140 и 220 посетители в целия комплекс. В дните, когато се организира шампионатът за тенис на маса " Асарел опън ", в Панагюрище идват към 1000 индивида, тогава работят всичките ни обекти. Силно се надявам да продължим този шампионат, който е обичаен, много различим е. Заради COVID-19 не се организира през 2020 година
- Какви други обекти ръководи сдружението " Тракийски хотелиери "?
- Дружеството, което е 100% благосъстоятелност на " Асарел-Медет ", с изключение на " Каменград " ръководи един дребен бутиков хотел - " Сокол " в Боровец, чиято промяна също следва. Както и " Корал " в Созопол. За него също са планувани реновации и нови вложения. Инвестиционната ни стратегия е много амбициозна тази година.
- През летния сезон се очерта наклонност - по-голям интерес към дребните туристически обекти. Така ли е при вас?
- При нас отчетливо се показва това, тъй като нашите обекти не са доста огромни. С 67 стаи е " Корал " в Созопол, 12 пространства има " Сокол ". Ако не бяха противоепидемиологичните ограничения, през лятото в Созопол щяхме да сме на 100% цялостни. Сега отчитаме несъмнено изявен интерес и то за наемане на целия хотел. Гостите избират усамотение и са склонни да заплащат и по-високи суми, само че да са сами. В " Каменград " съблюдаваме много по-стриктни ограничения поради ресторанта и СПА зоните, само че също има огромен интерес - на хората не им се стои у дома. И са съгласни да си стоят в стаите, да получават румсървиз, само че да се поразходят малко.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР